KlangRom er navnet, to bedrifter i en.

I den ene delen av lokalene sitter Gabriele Maria Niedermeier og lager stemninger ved hjelp av musikk og sang, til meditasjon og avslapning, derav «Klang». I den andre delen er det «Rom» som gjelder. Her driver arkitekten Gabriele med arkitekttjenester innen hytte- og eneboligombygging og interiør.

Avspenning

For 13 år siden var Gabriele fra München nyutdannet arkitekt.

– Jobbmarkedet for arkitekter i Tyskland var stramt, men jeg hadde alltid følt en dragning og lengsel mot Norden. Min første utenlandstur var til Norge, og jeg tok faktisk Skibladner og husket det vakre landskapet her. Jeg ble helt slått ut av naturen og det føltes som om det var noe her som var bra for meg, forteller 46-åringen.

Lykken var derfor stor da hun ble ansatt hos Tor Kraft, som hadde kontorer i Hamar.

I 2018 står hun på egne bein. Hun har satset på eget arkitektkontor, med en spesiell vri.

For Gabriele har lenge drevet med klangmeditasjon.

– Tidligere har jeg alltid leiet rom. Nå har jeg tatt steget fullt ut, og har endelig mitt eget.

– Hva er det du gjør?

– Det er avspenning gjennom vakre klanger og musikk.

Gabriele drar fram en cello og spiller nydelige toner. Hun synger vakkert inn i en hjemmelaget sjamantromme. Det gir en mystisk klang som fyller rommet. Og med et klangspill fra Pyreneene skaper hun en helt spesiell stemning.

– Jeg bruker en masse overtoner i stemmen, som gjør at folk sier at de tas med på en reise inn i sitt eget indre landskap.

De som tar en time hos Gabrielle kan oppleve alt fra klassisk musikk til joik.

– Folk sier at stemmen min berører dem, og at de kommer dypt inn i seg selv.

Nylig holdt hun konsert i Hamardomen. Etter konserten kom folk til henne med tårer i øynene og fortalte om helt unike konsertopplevelser.

Morgenklangbad

– Hva er du? En healer?

– Nei, jeg ser mer på meg selv som sanger og musiker. Men jeg ønsker å berøre, drive med avspenning og hjelpe folk til å finne seg selv.

– Og hvorfor har du laget klangrommet på kontoret?

– Fordi jeg ønsker å holde morgenmeditasjoner, en times meditasjon hvor jeg bruker musikk og en meditasjonstekst, slik at man får slappet av. Også ønsker jeg å holde noe jeg har valgt å kalle «klangbad». Da sitter man bare og tar imot klangen fra min verden.

– I tillegg vil jeg ha gruppeklangmeditasjon på kvelden, med ulike temaer, og jeg skal gi enkelttimer med «helhetlige sangtimer». Målet er å hjelpe folk til å komme i kontant med sin indre stemme gjennom meditasjon.

– I «sjelens sang» vil jeg drive terapi gjennom stemmen min.

Lørdag skal hun by på en liten smakebit på hva som hun skal drive på med inne i klangkontoret. Da skal alle som ønsker det få opplev gratis morgenmeditasjon og klangbad.