Samlet inn 39.000 kroner til kreftsaken

INNSAMLING: Morten Midtby, Celina Christoffersen og Marion Midltlie med sjekken til Kreftforeningen.

INNSAMLING: Morten Midtby, Celina Christoffersen og Marion Midltlie med sjekken til Kreftforeningen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Celina Christoffersen og Marion Midtlie troppet opp hos Kreftforeningen i Strandgata med en sjekk på over 39.000 kroner.

DEL

– En fantastisk innsats. Disse to jentene har lagt ned mye arbeid på dette, og det er så gøy at de har lyktes! sier Morten Midtby hos Kreftforeningen, distrikt Innlandet.

Celina Christoffersen og Marion Midtlie utgjør ungdomsbedriften Perspektiv UB. I august hadde de fotoutstilling på Hamar kulturhus, der de hang opp bilder av fire personer mellom 17 og 75 år, som har hatt eller har kreft. Rundt de dokumentariske bildene har de hatt diverse innsamlingstiltak.

– Vi fikk fem kroner per tilskuer under en av Storhamar Hockeys kamper. Og vi fikk halvparten av den lokale omsetningen til Hedmark Trafikk på dagen da vi åpnet utstillingen, forteller Christoffersen.

I tillegg har de samlet inn 9.600 kroner på bøsser. Etter at noen utgifter i forbindelse med utstillingsarbeidet var trukket fra, kunne de to jentene torsdag overrekke 39.301 kroner.

– Pengene skal gå til kreftforskning, sier Christofersen.

– Flott! Da kommer de alle til gode! sier Midtby.

– Hvordan føles det å gi bort så mye penger?

– Det føles veldig, veldig godt. Alle kjenner noen som har blitt rammet av kreft. Det er veldig få som ikke blir berørt av denne alvorlige sykdommen, sier Midtlie.

Jentene har vært elever ved Medier og kommunikasjon ved Hamar katedralskole. I år er de lærlinger.

Og Midtby fra Kreftforeningen har en nyhet:

– Bildene som de har tatt skal henges opp igjen. Hos oss i mars i forbindelse med Krafttak mot kreftaksjonen.

Artikkeltags