(Ringsaker Blad)

Det har høstet kritikk etter at Hamar Arbeiderblad skrev om at tilbudet med fellesmiddag forsvinner i sommerferien.

Det samme som var tilfelle med fellesmat i helgene, omtalt i RB tidligere.

Les også: Her er det stille som i graven

- Felles middag knyttet til dagtilbudet ved Furnes bo er varslet stengt to uker av sommerferien. Men etter tilbakemeldinger skal vi jobbe for å få til en organisering av dette, melder kommunalsjef Sverre Rudjord.

Får mat

Han understreker at alle de som bor i omsorgsleilighetene ved Furnes bo får maten de skal ha levert også i sommer. 

- Det er fellesmåltidet hvor dagtilbudet tar ferie 24. juli til 6. august som er utfordringen. Uansett får alle levert mat. Så må vi jobbe for at de som også ønsker å sitte sammen å spise kan gjøre det i sommer, sier Rudjord.

Han legger til:

- Matlevering er basert på individuelle avtaler. Ut fra behovet den enkelte har. Sjøl om dagtilbudet stenger så får alle naturligvis mat. Det er ikke noe nytt i år at det er noen endringer om sommeren, sier Rudjord.

Vil skreddersy

Kritikken mot sommeraviklingen dreier seg om at flere har vansker med å tilberede maten helt ferdig sjøl.

Rudjord bekrefter at de vurderer å få på plass en ekstra vikar slik at de som nå ønsker det kan få et tilbud om felles måltid i kantina i de aktuelle ukene.

- Det er ikke alle som ønsker felles måltid i kantina. Noen ønsker å få levert maten hjem i leiligheten. Noen er borte en eller flere dager. Uansett skal vi finne ut av det. Så får vi forsøke å skreddersy et tilbud som passer for dem som ønsker å spise sammen, sier Rudjord.

I følge saken i HA er det 12 beboere i de aktuelle 18 leilighetene på Furnes bo- og aktivitetssenter.

'

Flere beboere ved Furnes bo- og aktivitetssenter får ikke varm mat i helgene, skriver Erika Eriksen i Pensjonistpartiet i et brev til Ringsaker kommune. På ukedagene er det aktivitørene som hjelper til med å dekke bord og servere maten, men det gjelder ikke for lørdag og søndag. Dermed blir mange av beboerne sittende alene på rommet.

Beboere som ikke klarer å tilberede maten sjøl, får hjelp av hjemmetjenesten, blir Ringsaker Blad fortalt.