– Så fint det er her! Her skal vi kose oss og spille mye Yatsy, Eli, sier assistent Carina Johansen.

– Ja, det er et veldig hyggelig rom, svarer Eli Westgaard.

Skoleprosjekt

Det ble feståpning av det nye «Livsglederommet» på Klukstuen torsdag, med chips, brus, kaffe og kake.

Etter at Klukhagan-leder Aud Hegseth hadde klippet snoren som sperret døra inn til det nye rommet, ble pasienter og personale som tok turen innenfor dørstokken for første gang møtt av et rom med nye møbler, brettspill i hyllene, duftlys, en ny og stor flatskjerm på veggen og lyden av Kurt Nilsens «Himmel på jord» over høyttalerne.

– Dette rommet har vært treningsrom, deretter ble det «huskestue», med gamle gjenstander. Men det var ikke så veldig koselig, og ble sjelden tatt i brukt, forteller Klukstuen-leder Aud Hegseth.

To jenter som tar utdanning i miljøarbeid innen rus og psykisk helse tok på seg oppdraget å forvandle rommet til noe helt annet.

– De hadde som prosjekt fra skolen om å lage noe til glede for sin egen arbeidsplass, sier Tove Spikkerud fra Fagskolen Innlandet.

– Vi ville skape et hyggelig og avslappende rom, hvor personalet eller pårørende kunne ta med seg pasientene for hyggelige stunder. Tanken var at dette rommet skulle kunne brukes av alle, forteller helsefagarbeider Jeanette Heggeseth.

Hun og medstudent og kollega, Amila Dzemila, tok oppgaven svært seriøst, og fikk midler av Klukstuen og Klukstuens venner til å gjøre noe med rommet.

– Vi brukte noen timer på kveldstid på å lage det slik vi ville. Tanken er at rommet skal virke beroligende på dem som kommer inn hit, og at det skal være et flott sted å være, sier Dzemila.

Nye opplevelser

Klukstuen-ansatt Gerd Elin Danielsberg kommer inn med terapihunden Lasse, en populær boarder collie som ofte er innom senteret for å hilse på pasienter og personale.

Både Gerd Elin og hunden så ut til å trives fra første stund:

– Kjempefint! Det har blitt et veldig trivelig rom som vi kan bruke til mye. Fint å få et skifte i miljøet dersom vi ønsker å skape noen nye opplevelser for dem som bor her.