Dermed ser Fønix ut til å realisere det de har hatt på blokka i 6-7 år, nemlig en filial på Storhamar.

– Vi har lenge hatt en intensjon om å etablere oss der, sier daglig leder Stjin Dubbelman om etableringen som på sett og vis blir Fønix Storhamar 2.0. Allerede høsten 2015 kjøpte Ståle Storrø det som da var Tuvas Treningssenter og omprofilerte senteret til Fønix Storhamar. Her var planen å bygge om senteret, men prosjektet strandet og senteret stengte i juni 2016.


Nøkkelgym

Etableringen som nå er på trappene har klare likhetstrekk med det som var planen den gang. Senteret blir om lag 750 kvadratmeter stort og vil bli et såkalt nøkkelkortgym slik man kjenner fra blant annet Espern XPress og Exhale, altså senteret som i utgangspunktet er ubetjente.

– Vi kommer på sikt til å få i gang et gruppetreningskonsept, men vi bruker litt lenger tid på å få dette sier, Dubbelman.

Videre forteller han at planen er å åpne senteret rundt årsskifte, men at det ligger noen forbehold her.

– Det å få utstyr og varer levert kan være utfordrerende nå om dagen. Utstyret er klart, men det er dette med frakt som kan være litt vanskelig nå om dagen, sier han.


Gunstig beliggenhet

Fønix har allerede filial på CC og en i Brumunddal slik at om du er medlem på et av senterne har du også muligheter til å trene på det andre. Det nye senteret vil også falle inn under denne ordningen. Det vil bli mulig å kjøpe medlemskap kun for senteret på Storhamar som ikke gir tilgang på de to fullsortimentssenterne på CC og i Brumunddal.

– Vi ser at vi allerede har mange medlemmer som bor på Hamar Vest, så for disse vil det bli veldig gunstig med et senter her. Vi føler oss også sikre på at dette vil trekke til seg flere medlemmer. Vi ser jo også at Hamar Vest er et område i vekst, sier Dubbelman.

Senteret åpner i samme bygg som Hamar Padel, rett ved Rush Trampolinepark.

– Vi har hatt god dialog med Hamar Padel hele vegen og ser fram til et godt samarbeid. Dette vil bli gunstig for begge parter, avslutter han.