Her bygges Julias drømmejobb i mathallen

GLEDER SEG: – Det blir fint å komme igang i oktober, sier Julia Kienlin utenfor lokalene til sin kommende arbeidsplass i Torggata 13.

GLEDER SEG: – Det blir fint å komme igang i oktober, sier Julia Kienlin utenfor lokalene til sin kommende arbeidsplass i Torggata 13. Foto:

– Dette er drømmejobben, sier Julia Kienlin, som skal lede Lokal, det største aktøren som skal flytte inn i den nye mathallen.

DEL

I Torggata 13 jobbes med å ferdigstille den nye mathallen i Hamar.

Julia Kienlin står utenfor det som skal bli hennes arbeidsplass i oktober.

– Dette blir utrolig vakkert! Jeg gleder meg.

Butikk og restaurant

Lokal har satt seg som mål å være en restaurant- og butikkjede som skal være forkjemper for lokal mat, mindre matsvinn og mindre emballasje.

De åpner i Oslo i midten av august, på Harbitz Torg.

Hamar ble sted nummer to før gründerne ser for seg å utvide i resten av landet.

– Hvorfor Hamar?

– Hamar, Stange og Ringsaker ligger midt i matfatet, som rommer mange bønder som lager mat av utrolig høy kvalitet og som har en lidenskap og kunnskap som vi vil fronte.

– Vi skal være lokalt forankret og ha et utvalg med mest mulig lokale råvarer, selv om vi også vil hente varer fra resten av landet. Målet er å inngå mest mulig avtaler med lokale bønder i Innlandet. De skal ha et sted å selge maten sin. Også vil vi gjerne bidra til lokal verdiskapning, sier Kienlin, og fortsetter:

Kienlin, som kommer fra Ottestad, ble headhuntet til å bli daglig leder. Hun har en master i samfunnsernæring og lang erfaring fra restaurant- og utelivsbransjen.

De siste årene har hun vært selvstendig næringsdrivende, før hun har vært i to mammapermisjoner.

LEDER: Julia Kienlin skal lede Lokal i den nye mathallen i Hamar.

LEDER: Julia Kienlin skal lede Lokal i den nye mathallen i Hamar. Foto:

Hun skryter av Reko-ringen, som har blitt en suksess. Lokal skal visstnok bli en slags Reko-ring på steroider:

– Det er en halvtime annenhver uke hvor man kan få tak i god, lokalprodusert mat. Ellers kan du jo reise rundt til alle gårdene, som er veldig koselig. Men det er jo tidkrevende. Og hvis du vil ha forskjellige produkter så må du reise rundt i Innlandet for å tak i alle disse råvarene. Så vi skal være et sted som samler denne maten, hver dag, fra mange små leverandører.

– Hvordan blir logistikken her?

– Det jobber vi med, men vi skal finne en løsning. Men dette selvsagt blir helt sesongbasert. Er ikke brokkolien ferdig så tar vi inn noe annet.

Lokal vil bestå av en butikk og en restaurantdel. Butikken vil få hjørnet ut mot Torggata, som tidligere huset Grafisk Senter Hamar, mens restauranten overtar de tidligere frisørlokalene.

– Menyen i restauranten vil basere seg på det som naturen har å tilby der og da. Sesongens råvarer.

Ti ansatte

Kienlin skal i august gå i gang med å rekruttere kokker, butikkmedarbeidere og annet personell.

Hun jakter folk som har en lidenskap for mat.

Foreløpig er det ikke helt klart hvor mange ansatte det blir, men Kienlin anslår rundt ti.

– VI har ikke helt landet åpningstider, og det kommer an på hvor mange skift vi skal gå.

BYGGING: Byggingen av den nye mathallen i Torggata er i gang for fullt. I oktober skal den stå klar.

BYGGING: Byggingen av den nye mathallen i Torggata er i gang for fullt. I oktober skal den stå klar. Foto:







Artikkeltags