Her er bilen som flest hamarsinger vil ha nå

SALGSTOPPEN: Audi e-tron er den mest solgte bilen i Innlandet akkurat nå. Salgssjef firmabil hos Møller Bil Hamar, Ludvik Nervik, er overveldet over responsen på bilen.

SALGSTOPPEN: Audi e-tron er den mest solgte bilen i Innlandet akkurat nå. Salgssjef firmabil hos Møller Bil Hamar, Ludvik Nervik, er overveldet over responsen på bilen. Foto:

Audi e-tron troner toppen av salgslistene i Hamar og i Innlandet. På et halvår har innlendinger kjøpt 248 utgaver av bilen.

DEL

- Jeg har jobbet med Audi i snart 36 år, og trodde aldri at vi skulle få oppleve noe sånt. Å få Norges mest solgte bil, sier salgssjef firmabil, Ludvik Nervik.

El-bil troner øverst på salgslistene. I løpet av det første halvåret er halvparten av bilene som selges elbiler, og i Innlandet ble Audi e-tron og Volkswagen e-Golf elbilkjøperne favoritter, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Totalt er ble det solgt 1.262 nye elbiler i Innlandet første halvår, viser tall sluppet av Norsk elbilforening.

– Riktig timing

Hos Møller Bil Hamar er man overveldet over responsen rundt modellen som troner på salgstoppen.

– Vi visste ikke hva vi gikk til, for vi gikk inn i et marked med mye upløyd mark. Tesla var etablert her og Jaguar kom rett før oss. Uten å si noe galt om konkurrentene våre, så tror jeg at vi har et fortrinn i forhandlernettet vårt, samtidig som at vi har en bil som falt veldig i smak hos kundene. Og timingen, med lansering i 2019, ble veldig riktig, sier Nervik.

Han forteller at Audi e-tron har lang rekkevidde, stor bagasjeplass og mulighet for tilhengerfeste.

– Og man har en veldig fin bakkeklaring som er forskjellig fra konkurrentene, med mulighet til å justere høyden opp og ned på bilen. Dessuten vil man raskt finne seg veldig til rette i førersetet, sier Nervik.

– Vi har ventelister, men vi har også biler på lager. Enkelte vil ha bilen raskt, men så har du de som er opptatt av detaljer og vil sette sammen sin egen bil.

Stortingets har et mål om 100 prosent elektrisk nybilsalg i 2025.

Nervik tror man kan nå målet:

– Veien framover er lysende. Også for oss. Vi går og venter på de to neste modellene, nisjebilen Audi GT og e-tron'ens «lillebror», Audi Q4. Den spår jeg vil bli vår mest solgte bil neste år.

Topplisten

De 10 mest solgte nye elbilene i Innlandet første halvår (per 31. juni 2020).

ModellAntall solgte biler
1. Audi e-tron248
2. Volkswagen e-Golf229
3. Hyundai Kona128
4. Nissan LEAF104
5. Renault Zoe83
6. Tesla Model 368
7. Kia Soul66
8. Hyundai Ioniq47
9. Opel Ampera-e26
10. BMWi323

Kilde: Opplysningskontoret for veitrafikken (OFV). Tallene er utarbeidet av Norsk elbilforening

Artikkeltags