Kirsti Hougen og Kirsti Thoresen styret i Tante Gerdas Scene har ferdig høstprogrammet. Den første konserten er allerede torsdag.

Eldste kulturhus

– Konserthøsten vår starter nå, sier Thoresen, og viser stolt fram programmet, som rommer hele sju arrangementer i høst.

Fram til desember blir det alt fra viser til kurdisk-norsk samspill på scenen.

– Dette er femte sesongen hvor vi har en konsertrekke, og vi har gjort oss en del erfaringer samtidig som vi får en del henvendelser fra folk som gjerne vil spille hos oss. Det er Hamars eldste konsertlokale, men musikerne synes det fungerer overraskende bra å spille hos oss, sier Hougen.

– Vi får en del arrangørstøtte fra Kulturfondet og fra kommunen, slik at vi kan hyre inn folk som vi har lyst på. Det føles som en luksus at vi kan få til skikkelige arrangementer. Og det som fungerer best i Røhnesalen er intimkonserter med viser, folkemusikk, jazz og world music, røper Hougen.

– Og Hamars eldste kulturhus er fleksibelt. Er det få folk så fôrer vi på med bord, kommer det masse folk så setter vi bare ut flere stoler. Det føles fullt i salen uansett.

Dette skjer

Først ut er en kveld der man hyller Cornelis Vreeswijk. Christian Meyer Band tolker den kjente svenske trubadurens mest kjente verk. Det skjer torsdag kveld.

Torsdag 26. september skal Jørn Simen Øverli gjendikte viser som beretter om ulike kvinneskjebner i konserten «Madonna og menneske». Kvinneskjebnene har han funnet i Brel, Bjerke, Vysotskij, Eggen, Brecht, Konieczny og flere. Han har med seg Siri Malmedal Hauge på vokal og Espen Leite på akkordeon.

Tirsdag 1. oktober blir det visekveld med Geirr Lystrup, som fyller 70 år i år. Med seg på jubileumskonserten har han sønnen Olav Lystrup Theisen på bass og Geir Otnæs på trekkspill.

Torsdag 10. oktober spiller Sigurd Hole Trio i Røhnesalen. Det beskrives som et «åpent og nyskapende, møte mellom norsk, indisk, japansk og arabisk tradisjonsmusikk, med føttene solid plantet i et moderne og tilgjengelig jazzuttrykk». Trioen består av Sigurd Hole på kontrabass, Håkon Aase på fiolin, kantele og perkusjon og Jarle Vespestad på trommer.

Torsdag 24. oktober, på selveste FN-dagen, blir det et musikalsk møte mellom Kurdistan og Norge når de norske musikerne Geir Lund, Frode Berntzen og Morten Strypet skal møte kurdiske Shero Demir på saz.

Torsdag 14. november spiller The Trio I. B. T tradisjonell og moderne koramusikk fra Vest- og Sør-Afrika. Her medvirker Ibou Cissokho på vokal, Bafana Nhlabo på vokal og industriell perkusjon og «Tapha» Ndiongue på gitar og perkusjon.

Torsdag 5. desember avrundes sesongen med MjøsFolk (tidligere Julestemmer), som vil vise julesanger fra en rik folkemusikktradisjon. På scenen: Annar By (sang og gitar), Camilla Granlien (sang og bass), Margrethe Nordmoen (sang og femstrengs kantele), Solbjørg Tveiten (sang) og Frode Berntzen (gitar).