– Vi holder koken på Hjellum og er godt i gang igjen etter å ha vært stengt i noen uker, sier Tuva Myklestad hos Yogastasjonen entusiastisk.

Fikk nabohjelp

– Vi finnes fremdeles. Fortsatt er det mange som tror at tilbudet her er nedlagt, sier Myklestad.

Hver tirsdag samles yoyaentusiaster for timer utendørs på Hjellum. Det er også mulighet for å møte Yogastasjonens kursholdere hver søndag ettermiddag på Koigen.

– Vi ble, som alle andre yogasentre i landet, stengt 13. mars. Dermed måtte vi være kreative.

Uteyogaen har blitt en så stor suksess at Myklestad og hennes tre makkere vil fortsette, også når tilværelsen gradvis går tilbake til normalen.

– Folk har virkelig tatt godt imot tilbudet. Vi kommer til å åpne innelokalene for mindre klasser etter hvert, men vi kommer også til å fortsette å være ute, så lenge været tillater det.

Det har vært yoga ved stasjonen i snart fire år, men Myklestad og samboer Albin Bendu flyttet inn i andre etasje på stasjonen og har overtatt driften:

– Vi likte stedet og hva Yogastasjonen var blitt for Hjellum. Det er en viktig møteplass for mange.

– Da vi bygget opp stedet på nytt var det mange som ville hjelpe til. I midten av oktober hadde vi et studio klart, samtidig med at jeg hadde termin. Tusen takk til alle som gjorde at vi kom i havn.

Myklestad og samboeren underviser i ashtangayoga. Med seg har de også Helene Arnesen, som har spesialisert seg på barneyoga og Hanne Kristine Lundby som driver med medisinsk yoga, MediYoga.

Og gjennom undervisning på rusbehandlingstiltaket Veslelien og samarbeid med Ringsaker kommune og rus- og helsetjenesten i Hamar kommune, bidrar paret til spredning av terapeutisk yoga.

Gjøre comeback

Søndagsyogaen på Koigen, som er åpent for alle som tar med seg en matte, er en donasjonsbasert uteyoga som går til inntekt for prosjektet Back in the Ring Hamar.

– Back in the Ring er et yogatilbud for dem som har havnet på utsiden av samfunnet, men ønsker å gjøre et comeback i livet!

Det er et prosjekt som ble startet av Alexander Medin i 2013 som et prøveprosjekt for å se om yoga kunne hjelpe på veien ut av rusavhengighet og destruktive mønstre.

I dag finnes det slike yogagrupper i de fleste byene i Norge, og stadig flere starter opp.

– Hvordan er livet på Hjellum?

– Helt supert. Det har jo sine utfordringer at vi ligger utenfor sentrum, men det er flere plussider enn minussider. Hjellum er definitivt et område i utvikling.

– Og stasjonen er jo fantastisk!