For dem som er i risikogruppen for korona kan det være vanskelig å planlegge en handletur, spesielt når det ikke er mye areal å fordele kundene på. Da er det kanskje for enkelte lettest å avstå fra å handle og det er disse Hønningstad nå ønsker å gi et tilbud.

– Det er mange som vegrer seg for å oppsøke butikker der det kan være mange andre, så derfor tenkte jeg at jeg måtte finne på noe smart, sier hun.

Hønningstad åpnet Fint i mai i fjor sammen med venninnen Kjersti Skjelseth. Butikken selger sko, klær, smykker og smågaver.

Kan booke tid

Konseptet er ganske enkelt: Du kontakter butikken og vil da få foreslått et tidspunkt etter stengetid hvor du får butikken for deg sjøl. Folk fra samme familie eller samme krets kan også booke tid sammen. Fram til kl. 19 vil det være mulig å benytte seg av dette tilbudet.

– Jeg har markedsført det litt på sosiale medier og det er allerede noen som har oppdaget tilbudet og booket tid. Jeg aner ikke hvor mange som kommer til å benytte seg av det, men må har det da begynt å rulle litt, sier hun.

Stillere på formiddagen

Nettopp fordi mange er skeptiske til å gå ut er besøkstallene i de fleste butikker lavere enn de pleier, så det skal være mulig for de fleste å finne et tidspunkt på dagen hvor det ikke er kø.

– Det er jo vanligvis stille på formiddagen, så jeg vil anbefale folk å handle da, men det er det ikke alle som har anledning til og derfor ønsker jeg å legge til rette for at så mange som mulig skal få handle. Det er viktig å være litt på tilbudssiden og det kan godt være at jeg viderefører denne ordningen uavhengig av korona, forteller Hønningstad.

Normal omsetning

Pandemien har tæret hardt på reservene for mange selvstendig næringsdrivende og regnskapstallene er nok i snitt lite lystig lesing. Hønningstad merker at det nå er noe mindre trafikk enn det var opp mot jul i fjor, men de totale omsetningstallene differerer lite fra oppstartsåret i fjor og til det litt spesielle året i år.

– Vi er stort sett fornøyde med året. Det har vært en bra sommer og høst for vår del. Omsetningen i år er i hvert fall ikke noe dårligere enn i fjor, sier Hønningstad.