Her skal Gard lage drop-in-kontorer midt i byen

ANDRE ETASJE: I andre etasje på Torggata 42 etablerer Gard Engh i Eiendomsassistanse «Kontoret Hamar». Foto: Jo E. Brenden

ANDRE ETASJE: I andre etasje på Torggata 42 etablerer Gard Engh i Eiendomsassistanse «Kontoret Hamar». Foto: Jo E. Brenden

Artikkelen er over 1 år gammel

– Ute etter kontor midt i byen? Inngå et abonnement som på et treningssenter, sier Gard Engh.

DEL

Daglig leder i Eiendomsassistanse, Gard Engh, er i ferd med å etablere et helt spesielt kontorfellesskap, kalt «Kontoret Hamar», i andre etasje på VIC-bygget i Torggata 42.

I løpet av kort tid skal åtte faste kontorplasser og 16 såkalte «clean desk»-plasser, delingskontorer, være klare for utleie.

Og det skal foregå via abonnement istedenfor husleie.

Målet er å være i gang allerede i desember.

«Clean desk»

– Det blir som når man tegner et abonnement på et treningssenter. Men her får tilgang til et kontor i sentrum, og slipper å tenke kaffeautomat, printer, skanner, møterom, rengjøring og fellesutgifter. Alt er inkludert i abonnementet. Og prisene skal ligge mye lavere enn om man går inn i et leieforhold, sier Engh.

Han forteller om flere abonnementsmodeller: Et fast-plass-abonnement som sikrer en ventende pult, et abonnement på cellekontor, for dem som ønsker å jobbe mer uforstyrret, eller en billig «clean desk»-ordning, der man må dele med andre, etter førstemann-til-mølla-prinsippet.

– Uansett: Her skal det bare være å ta med seg PC-en og komme ned i byen for å jobbe.

Søke sammen

Han mener det er et marked for faste og midlertidige kontorplasser i Hamar.

– Mange har ikke et behov for fast kontorplass. Andre ønsker ikke å forplikte seg gjennom en leieavtale, men kan godt tenke seg å oppleve et fellesskap noen dager eller timer i uka. Klarer vi å tilby et kontorabonnement så skaper vi en ny møteplass for gründere, små og mellomstore bedrifter, enkeltmannsforetak og konsulenter som kanskje ikke hadde søkt sammen.

Ideen fikk han etter å ha studert lignende modeller i storbyer. Engh mener at befolkningsutviklingen på Hedmarken og veksten i det regionale næringslivet gjør tiden moden for drop-in-kontorer også i Innlandshovedstaden.

– Hamar er blitt en mye større by. Og det er en pendlerby, som mange besøker eller reiser ut av for å jobbe. Kontorene i Torggata ligger i kort avstand til jernbanestasjonen.

– Å sitte på et hjemmekontor er heller ikke optimalt for enkelte. Mange savner å ha et miljø rundt seg.


Artikkeltags