Bla i motivene over for å se mer fra Atlungstad Golf.

– Helt herlig å kunne slå golf i februar, selv om det er litt skremmende med dette vinterværet. Det er ikke akkurat noen skivinter vi opplever, så da får vi begynne med mer sommerlige aktiviteter, sier Anne Line Bekkelund.

Hun kunne stille seg opp på drivingrangen tirsdag 11. februar. Det er rekordtidlig. Normalen er å åpne rangen før påske.

– Det er jo baner som er åpnet lenger nedover i landet, men det er unikt å kunne bruke bana her i Stange allerede nå.

– Bra for klubben

Bekkelund startet golfkarrieren så sent som i fjor.

– Jeg har en samboer som introduserte meg for sporten, og ble bitt av basillen. Det var all right å gjøre noe sammen. Jeg har bestilt meg en tur til Spania om en måneds tid for å spille golf. Greit å få prøve seg litt, sier Bekkelund og smiler.

Inne på klubbhuset diskuterer pro Gabrielle Gunleiksrud og daglig leder Pål-Jan Stokke den merkelige vinteren som gjorde at de kunne sende ut melding til alle klubbens medlemmer om drivingrange-åpning.

– Det er jo veldig korte golfsesonger i Norge, så jo lengre sesong jo bedre, sett med våre øyne. Bra for spillerne og for klubben. For oss er jo positivt desto tidligere vi kan starte opp, sier Gunleiksrud.

– Hva blir effekten av en slik vinter på banen?

– Umulig å vite. Vi har ikke noe å sammenligne med. Vi har opplevd perfekt vinter i forhold til banevedlikehold, også ender vi likevel opp med en dårlig bane når sesongen starter. Og motsatt, sier Gunleiksrud.

Stokke ser bare muligheter:

– At vi skal åpne rangen i begynnelsen av februar er jo helt uhørt. Men, det handler om å omstille seg og at ingenting er normalt lenger. Vi er gode på å tilpasse oss de forholdene vi får, og det er joegentlig helt fantastisk å kunne starte så tidlig. Men, det kan jo være en del vinter igjen ennå, sier Stokke.

For klubben kan den tidlige starten være en gavepakke:

– Vi har lagt et utfordrende år bak oss, med mye bygging og for første gang en avflating på medlemstallet vårt. Det skal vi ikke ha en gang til! Så vi har satt i gang alle tiltak, og vi har over 50 på meldt til kurs i vår allerede.

Nye lokaler

– Når du først er her, kom og se inn i Disponenten, sier Stokke.

I nabohuset til proshopen er klubben snart i land med å lage et flott forsamlingslokale:

– Vi investerer for senere inntekter. Og vi står på hodet for å få dette til å henge i hop, med selskaper og arrangementer i disse lokalene utover året.

Resten av banen åpner trolig i mai. Med mindre det rare vinterværet fortsetter.