Gå til sidens hovedinnhold

Her «vier» Einar Busterud Turistforeningen og turistkontoret: – Har alltid håpet det skulle bli dere

Kl 12 mandag klipte ordfører Einar Busterud snora som symboliserer ekteskapet mellom turistkontoret og Hamar og Hedemarken Turistforening.

Fram til nå har Turistforeningen hatt en knøttliten butikk i gågata mens turistkontoret har vært å finne i Midtbyen Park. Fra og med mandag er de altså samlokalisert i Strandgata 45, i lokalene som blant annet har huset Svaneapoteket. Ordfører Busterud er fornøyd med at de to fant hverandre til slutt.

– I en sånn løsning er det bærekraft og det er naturlig at de finner sammen i felles lokaler. Dette er en helt riktig fusjon og et ekteskap som peker framover. Jeg har alltid håpet at det skulle bli dere, sa Busterud til latter fra de frammøtte på den offisielle åpningen.

– Riktig tidspunkt

Leder i Hamar og Hedemarken Turistforening, Margrete Ruud Skjeseth, er glad for at det endelig passet seg å inngå et slik partnerskap.

– Nå har vi vært i gågata i 22 år, og det har vært 22 år nesten uten luft. Vi har lenge snakket om å flytte, men alene var det ikke så lett. Derfor begynte vi å lete etter noen å flytte sammen med og da turistkontoret også hadde tanker om å flytte fant vi ut at tidspunktet var riktig, sier HHT-lederen.

– Vi er vel butikken i Hamar som har hatt høyest omsetning pr. kvadratmeter, sier styreleder i HHT, Kristen Bartnes og ler.

– Dette er et samarbeid vi virkelig gleder oss til. Dette er et samspill som vil gi økt kraft i hele bybildet og skape merverdi for hele regionen, legger han til.

– Behov for å møtes

Turistsjef Kari Uglem synes det var stor stas å åpne det som foreløpig har fått navnet «turkontoret.»

– Endelig kan vi åpne et kontor sammen med turistforeningen. Vi har vært forlovet en stund og i dag får vi endelig gifte oss.

Mars er for folk flest å regne som den første vårmåneden, men for turistnæringen i Hamar markerer datoen startskuddet på sommersesongen og derfor passet det ypperlig å være i hus til denne datoen.

– Tiden vi er inne i nå har gjort reiselivet veldig digitalt, men jeg tror at det fortsatt finnes et behov for å møtes og fysisk oppsøke et sted hvor man kan få gode tips til steder og opplevelser. Det er nettopp det turkontoret skal kunne bidra med for det er ikke mange som kjenner regionen bedre enn staben her, sier hun.

Uglem og Ruud Skjeseth innrømmer at åpning kl 12 1. mars holdt ganske akkurat.

– Den siste håndverkeren var vel ferdig ti på tolv, men slik er det vel alltid. Det ble jobbet ganske intenst i helga og vi er vel ikke helt i mål med alt, men nok til å kunne åpne, sier de.