– Vi går for å fremme folkehelsen og bekjempe hjerte- og karsykdommer, sier Ida Kristin Lie i Nasjonalforeningen for folkehelsens lokallag i Hamar,

Det blir start fra Skibladnerbrygga kl. 13.00–13.30 (for dem som satser på premie). Løypa går langs Mjøsstranda til Domkirkeodden og tilbake. Det er utdeling av frukt og quiz med spørsmål for barn og voksne underveis.

Hamar helselag og Hamarregionen demensforening samarbeider om aktivitetene under Hjerteuka i Hamar, og det er innsamling av penger til forskning på hjerte- og karsykdommer ved Maxi, Storhamarsenteret og CC lørdag 11. mai. Det er også samarbeid med Fart Fotball og HamKam med innsamlinger både 5. mai (på Fartbana) og 16. mai (på Briskeby).

– Elever ved Ajer ungdomsskole med valgfaget «Innsats for andre» har bidratt i innsamlingen flere fredager allerede. Hamar kino er også med, og inntektene av en kinoforestilling har gått til aksjonen, opplyser Lie.

I Hjerteuka 2019 arrangerer Nasjonalforeningen for folkehelsen lokallag over hele landet aktiviteter og bøsseinnsamling for å fremme folkehelsen og bekjempe hjerte- og karsykdommer.

– Å være fysisk aktiv, spise sunt og variert, og å slutte med tobakksprodukter er viktigst for å forebygge hjerte- og karsykdommer.

30 prosent av alle dødsfall i Norge skyldes hjerte- og karsykdommer. Hjerneslag er tredje viktigste dødsårsak, og en dominerende årsak til alvorlig funksjonshemning.