Sikter seg inn mot Hovedlandsrennet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Furnes skiløperforening avrundet lørdag hoppsesongen med koserennet vårspretten i Lierberget. Neste vinter venter en langt større oppgave i Furnes og Nybygda.

DEL

(Ringsaker Blad) Med smått og stort deltok rundt 80 hoppere fra Oppland og Hedmark på Vårspretten 2019. I 2020 vil hovedlandsrennet for 14- og 15-åringer samle innpå 1000 utøvere som skal gå hoppe i Lierberget og gå langrenn i Nybygda.

Det blir neste vinters store idrettsarrangement lokalt som Furnes og Nybygda skal samarbeid om.

Suveren jenter

I hopprennet denne helga var det jentene som kanskje imponerte mest.

Som på tidligere renn i Lierberget var Thea Minyan Bjørseth (16) fra Lensbygda helt suveren i K70. Hun strakk seg til 70,5 meter og fikk opp til 18,5 i stil.

På Toten regner man — ikke helt uten grunn — med at Bjørseth vil ta over arven etter Maren Lundby. Den nesten jevnaldrende furnesjenta Mathilde Oustad sikret andreplassen bak Bjørseth. I gutteklassa klinte Fredrik Rasmussen-Dalen til med en sterk andreplass i K40.

Lokaloppgjør

Blant de litt yngre hopperne berget furneshopperen Jørgen Linus Harkinn tredjeplassen i Gutter 11 år foran Adrian Bergsodden, Moelven IL. Mjøsskis Anton Øyvindsson ble nummer to i juniorklassen.

Forholdene i Lierberget hoppanlegg var bokstavelig talt glitrende lørdag. Noen av hopperne kunne fortelle at det var litt vel løst i unnarennet, men det er umulig å unngå i en sørvendt bakke på en velsignet solrik dag midt i mars måned.

Ser framover

Furnes Skiløperforening og Nybygda IL skal som tidligere meldt arrangere Hovedlandsrennet 2020 i februar neste år.

- Da er det akkurat 40 år siden sist Furnes Skiløperforening hadde ansvar for det som er et av Norges største skiarrangement. Hopp gikk vel i Vikerkollen ved Hedmarkstoppen. Langrenn gikk i gamle lysløypa ved Furnes Ungdomsskole, ivrer Hans Ludvik Harkinn i Furnes skiløperforening.

Furnes SF og Nybygda IL forventer rundt 1000 deltagere, pluss støtteapparat. Langt de fleste stiller i langrenn, naturlig nok. Å sparke seg ut fra K70'n i Lierberget med hodet først, blir aldri en sport for de brede masser.

Artikkeltags