Gå til sidens hovedinnhold

Hovedlandsrennet 2020: Skal tråkke til på hjemmebane

Artikkelen er over 1 år gammel

Hovedlandsrennet er vinterens høydepunkt for 15 og 16 år gamle skiutøvere. Lokale deltakere ser fram til konkurransene på hjemme bane med stor spenning.

(Ringsaker Blad)

Utøvere fra Nybygda og Furnes i langrenn, hopp og kombinert satser på raske spor, høyt tempo og lange hopp. Nær 1000 deltakere skal gå langrenn og nær 150 stiller i hopp og kombinert.

Deltakerne kommer fra hele Norge og konkurransen er knallhard. Hovedlandsrennet har høy status i Ski-Norge. Det skaper forventninger.

De lokale utøverne forteller sjøl om sine forventninger. Noen av dem deltok også under hovedlandsrennet på Gålå i fjor og vet at dette er stort før de nå skal ha på seg startnummer på skistadion i Nybygda og i Lierberget.

Mathilde Oustad (15)

Furnes skiløperforening: J16, hopp/kombinert.

Oustads personlig rekord lyder på 83,5 meter og ble satt på et renn i K105-bakken i Vikersund, men hun har strukket seg enda lenger på trening. På fjorårets Hovedlandsrenn ble nummer to i hopprennet for J15.

– Jeg skal gjøre mitt beste, og håper å bli topp tre i hopp. Jeg satser både hopp og kombinert så lenge det går, så får vi se det an. Kanskje jeg spesialiserer meg senere. Jeg håper kombinert blir OL-gren for jenter i 2026. Det kan jo være et langsiktig mål å få være med der, men det er langt fram. Jeg har valgt å drive med skihopping fordi jeg liker fart og spenning. Jeg prøver å få fram det beste i meg selv gjennom sporten vår. Vi har et godt miljø og har det moro sammen, sier Oustad.

Petter Olai Harkinn (15)

Furnes Skiløperforening: klasse G16.

Regjerende kretsmester i både hopp og kombinert.

– Jeg er hakket bedre i langrenn, enn i hoppbakken, men gleder meg like mye til begge deler. Det er selvfølgelig ekstra moro med hovedlandsrenn på hjemmebane. Jeg kjenner både løypa og hoppbakken veldig godt. Det bør være en fordel.

Ane Aspebakken (14),

Furnes skiløperforening: klasse J15, skihopper, kretsmester.

– Det er første gang jeg skal være med på Hovedlandsrennet, så jeg er ekstra spent. Jeg har aldri deltatt på et så stort idrettsarrangement tidligere.

Ingrid Knutsen (15),

J16, Furnes skiløperforening.

Skihopper, kretsmester.

– Målet er å gjøre det bedre enn på Hovedlandsrennet i fjor. Vi satser på fine forhold, høg fart i bakken og lange hopp, ivrer Knutsen som har personlig rekord på 57 meter.

Ove Egil Hjellødegård (15)

Nybygda IL: Klasse G16.

skihopper og langrennsløper, stiller i hopp og kombinert, veteran. Hjellødegård legger ikke skjul på at han ser fram til Hovedlandsrennet 2020 med skrekkblandet fryd.

– Det blir tungt! Tungt på flere måter. For det første er løypa i Nybygda ganske tung. For det andre er det mesterskap på hjemmebane, og det er tungt nok i seg selv. Hjemmebane betyr ekstra press og forventninger om å gjøre det bra.