Etter den kritikerroste debuten «Palomino Motel» og den minst like bejublede oppfølgeren «Smalltown stories» er nå Trond Svendsen & Tuxedo klare med det tredje albumet i rekken. Små drypp av skiva er gitt i form av singlene Stolen cars, Big red sky og Sleepless og fredag kommer altså plata som på sett og vis er et produkt av pandemien, men også av Svendsens ønske om ikke å gro fast i et spor.

– Etter «Smaltown stories» i 2019 følte jeg et behov for å komme et steg videre, og så kom pandemien og ga riktignok tapte inntekter, men også en mulighet til å «mure oss inne» og jobbe med det som nå er blitt den tredje plata. Vi dro til berømte Athletic Sound studio i Halden, flytta inn i ei leilighet der nede og jobba grundig og godt med de beste folka og det beste utstyret i bransjen. Det som kom ut i andre enden var «Don't trust the moon,» forteller Svendsen og forklarer hvorfor man angivelig ikke skal stole på månen.

– Det er vel litt metaforisk, skrevet under pandemien på et tidspunkt der alt man normalt kunne stole på brått var blitt farlig, sier han og legger til:

– Pandemien har vært kjip for oss som for alle i musikk og scene. Men samtidig forsøkte vi å snu den til noe positivt, og plata mener jeg viser at det fikk vi til.

Aldri vært bedre

Vokalist og låtskriver Svendsen mener at det som presenteres på den nye plata absolutt er noe som den eksisterende fansen vil kunne like, men at det også bringer noe nytt til torgs.

– Plata er et tverrsnitt av Tuxedos grunnmur. Klassisk heartland americanarock, mørk vals og et par låter jeg tror vil overraske folk litt. Den er bred, men ikke så bred at vi står i spagaten. Den viser bandet så bra som vi er akkurat nå, og på sitt aller beste siden starten i 2015. Jeg er ikke i tvil om at den nåværende utgaven av oss er det høyeste nivå vi noen gang har vært på. Det skyldes jo delvis at vi stadig utvikler oss og at vi ble signert av Grappa, men mest at vi har holdt på lenge og jobber vanvittig hardt med øving, sier han.

Låtene på det nye albumet ble spilt inn i oktober 2020 og selv om det tar litt tid å mikse plata har den ligget klar ganske lenge.

– Den har vært klar en stund, men det er jo både måneder og års ventetid på vinyl etter pandemien. I tillegg ble vi signert av Grappa og skulle inn i deres timeplan, og da tok det også litt tid. Det er det verdt mener vi, sier han.

20 konserter

I forbindelse med plateslippet blir det også konsert på Hamar Teater, en av mange høydepunkter for bandet i månedene som kommer.

– Konserten i Hamar teater lørdag 26. mars er noe vi har sett enormt fram til. Et utrolig kult lokale her i byen, sier Svendsen som trolig får et langt større publikum i sommer. Da skal de nemlig spille på festivalen Beitostølen Live der de spiller rett etter Maria Mena og rett før Åge Aleksandersen.

– Det er vel muligens sommerens høydepunkt for vår del. Veldig bra gjeng å spille sammen med, og forhåpentligvis mye folk, sier han.

Fram til september har bandet om lag 20 spillejobber, og det er et tettere program enn de noen gang har hatt. I tillegg har de nå en fersk musikkvideo ute.

– Den er filmet i den nedlagte kirka i Grønnegata. Det var en utrolig kul lokasjon, avslutter Svendsen.