Det er over ti år siden Jan Erik Nyhuus begynte på leke seg med tanken på å lage en konsert hvor han kunne dypdykke i Paul McCartneys univers. Ting kom stadig i vegen og det trakk i langdrag, men nå er han og et solid knippe vokalister og musikere klare med «Sir Paul Project» på Hamar Teater kommende lørdag.

– Det ville kanskje vært naturlig å gjøre en Beatles-hyllest, men det er gjort så mange gange ganger før at jeg hadde lyst til å gjøre noe annet, sier Nyhuus.

– Lett å si ja

Han skjønte at han trengte mye folk for å gjennomføre dette og den første han spurte, Tom Erik Antonsen, sa ja. Da fikk han trua på at dette ville la seg gjennomføre. Han ringte rundt til folk han ville ha med seg og det var ikke nei å få.

– Det var lett å si ja til dette. Det er morsomt å spille sånne type konserter, sjøl om jeg aldri datt i Beatles-gryta i oppveksten, forteller Antonsen.

Konserten tar for seg McCartneys rikholdige karriere fra 1960-tallet og fram til i dag.

– Med dette viser vi at McCartney er mye mer enn Yesterday og Let it be, sier en av oppsetningens vokalister, Randi Strømbu.

– Det ville nok vært mulig å sette opp 3–4 konserter til med nytt materiale. Så mange sanger er det å velge mellom, sier Nyhuus.


– En gave til publikum

På Hamar Teater legges det ut 340 billetter og ensemblet håper den ferske gjenåpningen gjør at folk igjen oppsøker kulturarrangementer. Strømbu er i hvert fall sikker på at buketten av låter som leveres har et bredt nedslagsfelt.

– Dette er en gave til publikum. Her kan de eldre mimre mens de yngre kan oppdage, sier Strømsbu som kan røpe at hennes datter på fem år har lagt sin elsk på «Live and let die»

Hun får nesten ikke fullrost jobben Nyhuus har lagt ned for å få dette i stand.

– Han har lagt ned en enorm jobb over mange år, og det er så moro med det han her har fått til, sier hun.

Sjøl om det har vært gøy for Nyhuus tviler han på at det blir flere konserter.

– Jeg har et håp om å få til noe senere, men det skal nok noe til. Med så mange involverte er det mye som skal klaffe, sier han.

I forbindelse med konserten ble Håkon Busterud på Vinyl & Kaffe spurt om å lage en hel vegg med McCartney-plater. Det tok ham ikke lang tid.

– Det er moro å være med å fronte en slik konsert og dette er stort sett lettsolgte plater, sier han.

De medvirkende er: Tom Erik Antonsen (bass), Erlend Jøndal Bakken (trommer), Ole Ronny Tyseng og Henning Ramseth (gitarer), Bengt Abell Furnes (tangenter), Ola Mattias Röndahl (trompet), Svein Johannessen (trombone), Marit Simonsen, Kjetil Ytre-Arne og Jan Erik Nyhuus (saxer) samt Mocci Ryen, Solfa: Kristian Lie, Morten Midtlien, Amund Oserud Bentzen og Arild Pytte Solum, Randi Strømbu og Tore Moengen på vokal.