Det var i forbindelse med overfarten til Finland i 1999 Jonas Kippersund fikk sitt første møte med finsk tango. Denne formen for dans har lite til felles med det elegante argentinske opphavet, men er å regne som en slags kulturarv i Finland. Kippersund ble fascinert av fenomenet da han bodd i Finland i forbindelse med teaterutdanningen og over 20 år seinere er det altså blitt til en forestilling.

– En røverhistorie

Stykket er skrevet i høst og i vinter, mens øvingene har pågått en måneds tid. Forestillingen inneholder seks sanger som Jonas Kippersund får hjelp av musiker Eivind Strømstad til å framføre. Det er Johanne Kippersund som har regien.

– Dette er blitt en skikkelig røverhistorie. Her blir det magi, mystikk og humor, forteller Jonas Kippersund.

Han har vant til å synge på scena, men ikke i så stort omfang som i «Tangokongen.»

– Seks sanger på en time er uvanlig kost for meg, men det skal nok gå bra, sier han og beroliger potensielle publikummere om at tekstene ikke er på finsk.

–Jeg lærte meg aldri mer enn øl – og pizzamenyen på finsk, sier han og ler.

Husets fjerde scene

Forestillingen har premiere mandag 3. mai og den er for lengst utsolgt. Deretter spilles den tirsdag, onsdag og søndag samme uke før den avsluttes fredag 14. og lørdag 15. mai. Det selges 25 billetter pr. forestilling og «Tangokongen» blir en innvielse av den nye barscenen som Hamar Teater nå har satt i stand. Dette blir den fjerde scenen på huset, og en scene som er ment å fylle en litt annen funksjon enn de andre.

– Med denne kan vi sette opp litt mindre forestillinger og det er noe vi har ønsket oss. Scena er ikke så stor, men den holder lenge når det bare er en skuespiller og en musiker slik som i «Tangokongen.» Her kan vi underholde på en litt mindre flate og det skal bli gøy å eksperimentere med denne scena. Etter hvert håper vi å ha noen intimkonserter på den også, forteller Johanne Kippersund.