Kl 09 torsdag startet en ny epoke for butikksjef Terje Hansen og hans ansatte. Fra i dag må de nemlig dra til Furnes og ikke til Ottestad for å dra på jobb.

–Gleder oss veldig

I tillegg til butikkens åtte ansatte, har det også vært ti personer sentralt i Jysk med på å bygge butikken.

– Vi har holdt på i rundt en måned, så det er mye som skal gjøres, kunne assisterende butikksjef Espen Danielsen fortelle i dagen før åpning.

Butikken har holdt til på Vikasenteret siden 2007, men flytter nå altså til Ringsaker.

– Vi gleder oss veldig til å starte opp. Vi har hatt en del faste kunder tidligere, så det blir spennende å se om de fortsatt tar turen, sier Danielsen.

Dette blir kjedens andre butikk i kommunen.

– Det blir jo også interessant å se hvordan dette påvirker filialen i Brumunddal, men vi har troa på at vi har litt forskjellige typer kunder, sier han

– Utfyller hverandre

Varehuset som åpner om en snau uke er dobbelt så stort som forrige butikk, og er en såkalt Jysk XL-butikk. Dette betyr at det er et større varesortiment.

Et steinkast fra Jysk XL ligger Ikea. Møbelringen ligger også vegg i vegg.

– Hva tenker dere om tøff konkurranse?

– Jeg tror vi utfyller hverandre godt. Med tanke på trafikk er jeg også glad for at det ligger flere butikker i handelsparken, sier Danielsen.

Varehuset blir Jysks femte XL-butikk i Norge.

– Denne butikken blir noe helt spesielt da den er oppgradert til vårt nyeste konsept, og er i tillegg en XL-butikk. I praksis betyr det flere muligheter for å se og prøve møbler, også fra vårt online sortiment da vi har fått større inne og uteareal. Vi håper å kunne inspirere kunder med våre utemøbler, sier distriktssjef Nikolaj Hager Jensen.