Lørdag 5. juni sto Salt og Pepper klare til å holde en etterlengtet konsert når det endelig ble åpnet for kulturarrangementer igjen. Alt var rigget og klart for en kveld der folkemusikk møtte lyrikk, men på lørdag formiddag fikk en av gruppemedlemmene beskjed om at en av vedkommendes nærkontakter hadde testet positivt på covid-19, og dermed vanket det ventekarantene. Da var det ikke annet valg enn å utsette konserten. Lørdag 9. oktober setter de opp konserten i kulturhuset på nytt. Her samarbeider trioen Salt og Pepper med lyrikeren Frank Eriksen. Gruppa består av Siri Katrine Bøe på vokal og fiolin, Malte Winje på vokal og gitar, og Friederike Merkelbach på vokal og low whistle. Winje har satt melodier til 14 av diktene fra Eriksens samling «Uroen reiser hodet.» Poeten selv er med under konserten, leser noen av diktene sine i mellom de musikalske interpretasjonene.

Frank Eriksen har et forfatterskap som framstår både som typisk og helt sentralt i Hedmarkslyrikken. Med diktsamlinga «Uroen reiser hodet» kommer de to motsetningene i forfatterskapet hans, det jordnære og drømmen ut, begge til uttrykk for en lengsel etter noe annet. Det kan være lengselen tilbake, til barndommens rike, til slekta og Solør. Men enda mer handler det om lengselen bort, til de ukjente rikene som må skrives før de kan finnes. Og i «Uroen reiser hodet» er det i dette spenningsfeltet diktene utvikler seg.

– Malte er stadig på utkikk etter dikt, og hadde vært bort i Frank sine før, og vi inviterte ham derfor til vår siste konsert, hvor vi hovedsakelig presenterte dikt av Rolf Jacobsen. Og så likte Frank hva vi gjorde, og dermed begynte vi å planlegge en helaften med Frank sine dikt. De har nå blitt en fin liten syklus, sier Friederike Merkelbach.

Det var Malte Winje som tok kontakt med Eriksen etter å ha lest diktene hans, og det har altså resultert i 14 komposisjoner.

– Vi har gjennom året hatt noen øvinger. Jeg opplever samspillet mellom dikt, tonesettinger og framførelser av det hele som meget verdig og fint, sier Eriksen.