Pandemien har framtvunget en del forandringer når det gjelder kulturformidling og Ånnevik har i aller høyeste grad spilt en rolle i denne utviklingen.

– I påsken lagde vi strømmefestivalen «Et helt annet sted.» Her ga Frida oss en fantastisk konsertopplevelse, som VG trillet terningkast 6 for. Nå tar vi strømmeopplevelsen enda et steg videre. Det blir veldig tett på, nært og utrolig fint. Noe helt spesielt. Det vil føles litt som å se på en skikkelig bra dokumentarfilm på Netflix, bare at det er live. Også er det Frida, forteller prosjektleder i Vi er live, Haakon Mathisen.

Tiårsjubileum

Konsert-dokumentaren som skal foregå på strømmeplattformen vierlive.no kl. 20.00 er for å markere tiårsjubileet som artist og utgivelsen av den kritikerroste debutplata «Synlige hjerteslag.»

– Debutplata mi «Synlige hjerteslag» er jeg først og fremst veldig stolt av. Den satte i gang alt. Låter som «Strået» og «Vant til stemmen din» har vært med på nesten alle konsertene sida 2010. Nå gleder jeg meg til å vise de fram i et helt nytt format som virkelig tar med publikum inn i min verden. Jeg tror at det kan bli en veldig fin stund og håper folk vil se på, sier Frida som er veldig spent på det ferdige resultatet.

– Det kribler ikke bare litt i magen, det er fullstendig ute av kontroll i mageregionen, sier hun og ler.

– Artig format

Undervegs i streamen vil Frida forflytte seg til ulike lokasjoner som har spilt en stor rolle i livet hennes. Hun vil med det gi seeren et unikt innblikk i hvor hun har vokst opp og hentet mye av inspirasjonen sin fra. Det er venn og regissør Sven Arild Storberget som fanget albumprosessen og debutanten sine forventninger på film. Det har aldri blitt vist før nå.

Streamingkonserter har det vært mye av det siste halvåret og dokumentarer om artister er heller ikke noe nytt, men denne krysningen av sjangre er noe som i veldig liten grad er blitt prøvd før.

– Jeg har i hvert fall ikke sett noen lage noe slik tidligere og denne sammensmeltningen av sjangre gjorde meg nysgjerrig. Nå har vi jobbet med det en god stund og jeg synes virkelig det er et artig format, sier hun.

Moro og frustrerende

Om noen synes konseptet er litt vanskelig å få tak på, så fungerer det slik at man går inn på strømmetjenesten vierlive.no. Da vil man få tilgang til konserten som brytes opp av dokumentariske innslag. Seerne blir tatt med på en reise fra gymsalen på ungdomsskolen, via Vang Folkebibliotek og hjem til mor og far. Vi blir rett og slett med «hemmat» der alt startet for ti år siden.

Det hele tar en drøy time, men forberedelsene har vært lange.

– Det har både vært morsomt og frustrerende. Vi har latt oss inspirere av mange kule ting og jeg synes det er spennende å spille på plasser som ikke er konsertlokaler. Det tilfører både musikken og det visuelle noe, sier hun og kommer med et siste tips til de som ønsker å se på.

– Kjøp tilgang i god tid og sjekk at alt fungerer. Det er kjedelig om man mister ti minutter.