Gå til sidens hovedinnhold

I mars hadde de krisemøte - nå skal Prosesspilotene nesten doble staben

Da landet stengte ned for et snaut år siden ble det avholdt et lite krisemøte hos Prosesspilotene på Stallgården. Den krisa ble fort avblåst da det viste seg at etterspørselen etter deres tjenester bare økte og nå må de nesten doble staben.

Denne uka blir det lagt ut nye stillinger hos Prosesspilotene i Hamar. Antall nye stillinger er ikke spesifisert, men planen er i løpet av kort tid å ansette fire personer. Med det vil staben øke med førti prosent. Det hadde de ikke trodd da pandemien tok kvelertak på landet i mars i fjor.

– Da hadde vi et krisemøte, men vi bestemte oss for å se an situasjonen i et par måneder. Det visste seg at pilene fortsatte å peke oppover. Gjennom koronaperioden har vi i stedet hatt en veldig vekst, så det tyder på at vi leverer digitale løsninger som det er blitt et stort behov for, sier avdelingsleder Jørgen Amrud Hagen.

Voksende aktør

Prosesspilotene er et Asker-basert firma som ble etablert i 2011 og Hamar-filialen så dagens lys i 2016. Siden oppstarten har de utviklet seg til å bli den største aktøren på sitt kjerneområde i Innlandet. Kundeporteføljen er spredt over nesten hele landet for Prosesspilotenes tjenester er uavhengig av geografisk lokasjon.

– Det er stadig flere bedrifter som kontakter oss. Da hjelper vi dem med en fullverdig digitalisering av bedriften. Det kan for eksempel dreie seg om prosesser innenfor markedsføring, salg, kundeservice eller prosjektstyring. Kort oppsummert kan man vel si at vi er Innlandets største konsulenthus når det kommer til digitalisering av forretningsprosesser, forteller Gøril Utsi som er CRM-konsulent i Prosesspilotene.

Videre kan hun med en god porsjon stolthet fortelle at firmaet er Gullpartner i Microsoft. Dette er den høyeste statusen du kan få og er et kvalitetsstempel som henger høyt i bransjen.

– Blir ikke mindre viktig

Etter hvert som pandemien er under kontroll vil trolig folks behov for å møtes fysisk være større en stund, men det ene trenger ikke utelukke det andre i denne sammenhengen. Mange har nemlig oppdaget fordelene som de digitale plattformene kan by på.

– Jeg tror ikke like løsninger kommer til å bli mindre viktige selv om folk etter hvert kan møtes fysisk igjen. Det har blitt utviklet en møtekultur som er bra og som gjør ting mer effektivt, så dette tror vi kommer til å vedvare. Vi tror at vi i framtida i større grad vil se en kombinasjon av fysiske møter og digitale varianter. Det vil nok bli mindre vanlig å bruke en hel dag på et møte som varer i to timer, sier Amrud Hagen.

Historisk sus i lokalene

Da Prosesspilotene etablerte seg i Hamar i 2016 holdt de hus i Storhamargata. I takt med økt satsing på det lokale markedet framtvang det seg også behov for større lokaler. Ved en tilfeldighet fikk Amrud Hagen høre om at lokalene i toppetasjen på Stallgården var ledig. Han tok en telefon til gårdeier og i april 2019 kunne de flytte inn. Disse lokalene tillater også mange flere ansetter, noe som på sikt er planen.

– Vi har en plan om å doble bemanningen i løpet av 3-4 år, sier Amrud Hagen mens han tar med Hamar Dagblad på omvisning i de flotte lokalene som en gang sydet av feststemte folk med dansefot. Nå er det et moderne kontorlandskap med både hammocker, kaffebar og et stort minglerom for ansatte. Der er det for øvrig glissent om dagen.

– De som ønsker har hjemmekontor om dagen og vi prøver å løse det slik at halvparten til enhver tid har det. Det har fungert godt her. Jobben vår kan vi utføre fra hvor som helst, men det er jo hyggelig å se hverandre også, avslutter de.