Spår at friidrett-NM i Hamar blir en suksess

KLARE: NM-komiteen er klare for friidrettsfest i Hamar. Fra venstre: Marianne Myklebust, Frederik Garshol, Kjetil Kjærnes, leder Torbjørn Almlid og Kristian Skjeseth.

KLARE: NM-komiteen er klare for friidrettsfest i Hamar. Fra venstre: Marianne Myklebust, Frederik Garshol, Kjetil Kjærnes, leder Torbjørn Almlid og Kristian Skjeseth. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hamar Idrettspark er rigget for helgens NM i friidrett. Og de store stjernene er på vei til byen.

DEL

Leder for hovedkomiteen for NM Hamar 2019, Torbjørn Almlid, koser seg over godt sommervær på Hamar idrettspark.

Og det er ikke bare værmeldingen som gir lyse utsikter:

– Vi har et veldig bra utgangspunkt og timingen er god, vi får toppene hit til Hamar og de møtet et moderne stadion og vi får veldig god deltakelse i NMet. Faktisk all-time high. Og føler at vi har god kontroll på hele arrangementet, inklusive økonomien, sier Almlid og fortsetter.

– Målsettingen er å ha igjen litt penger til arrangørklubbene etterpå. Det tror jeg at vi skal få til.

– Unik mulighet

Med tribuneplass til 1.700 tilskuere, og mulighet til å bruke landskapet rundt, kan det bli skikkelig folksomt på Børstad i helgen:

– Vi kan ta inn 3.000 hver dag, om vi vil. Det er jo en situasjon vi håper å komme i, sier Almlid.

– Hamar er en idrettsby med mange som har stor interesse for idrett, og folk er nysgjerrige. Når vi kan skilte med verdensstjerner så er vi optimister, supplerer sponsor-, markeds- og sosiale medier-ansvarlig, Frederik Garshol.

NRK vil kjøre direktesendt TV, men Marianne Myklebust i komiteen mener lokalbefolkningen vil få en større opplevelse om de møter opp i idrettsparken:

– Det blir jo en unik mulighet for å se hvor fort utøverne egentlig løper eller hvor langt de hopper eller kaster i virkeligheten. Det er noe eget å være til stede på en idrettsstadion. TV-bildene gir ikke oversikten, sier Myklebust.

Arrangørklubbene Hamar Idrettslag og Orion har lagt ned mange dugnadstimer for å gjøre stadionet klar til storinnrykket fredag. Banen er renset og merket på nytt, reklamebannere er montert og man har fått på plass publikumsfasiliteter.

– Vi har måttet legge på ekstra matter fordi Sondre Guttormsen og de andre stavhoppergutta hopper så høyt om dagen. Ekstra sikkerhet for at de skal lande trygt, sier Garshol og smiler.

Guttormsen tok seg i slutten av juli over 5 meter og 80 centimeter i tyske Leverkusen, og slo dermed den norske rekorden med fem centimeter.

– Også har du jo Pål Haugen Lillefosse, som tok gull i U20-EM i Sverige i stav. Det kommer til å bli en spektakulær øvelse å følge i Hamar.

TIL HAMAR: Therese Johaug skal få prøve seg på 10.000-meter i Hamar.

TIL HAMAR: Therese Johaug skal få prøve seg på 10.000-meter i Hamar. Foto:

På 5.000 og 10.000 meter har arrangørene måttet gå for to heat på grunn av stor påmelding.

– Flere skiløpere, med Therese Johaug og Didrik Tønseth i spissen, har meldt sin ankomst. Tønseth ble norsk mester i terrengløp i fjor og han møter langdistanseløperen og maratonmesteren Sondre Nordstad Moen. Det er duket for noen spennende dueller i Hamar, sier Garshol.

Fra før av er det kjent at Karsten Warholm og Ingebrigtsen-brødrene kommer. Det samme gjør Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Warholm skal for øvrig ha et eget event sammen med generalsponsoren Extra på Maxi storsenter torsdag.

NM-fest

Utenom skal man virkelig lage en NM-fest på Hamar.

– Friidrettspublikummet har tradisjonelt sett vært den eldre garde, men vi har gjort noen stunt for å få med oss de yngste. Blant annet med gratis inngang for de til og med 16 år. Og et eget miniområde hvor de kan få testet seg på 40-meter sprint, kast og hopp. Her vil alle som deltar få premie. Også kommer Donald Duck og rigger opp til kvakkeløp, også her med premiedryss til alle som deltar. Og nye Rush Trampolinepark, som skal etableres i Hamar, skal bruke anledningen til å vise seg fram.

LØFT: Leder i arrangementskomiteen, Torbjørn Almlid, og Frederik Garshol mener NM-arrangementet vil bli et løft for de lokale klubbene.

LØFT: Leder i arrangementskomiteen, Torbjørn Almlid, og Frederik Garshol mener NM-arrangementet vil bli et løft for de lokale klubbene. Foto:

Nyvinningen er premieutdelinger etter at friidrettsstevnet er ferdig, med utdeling fra scene, underholdning og musikk. Gamle helter skal få dele ut premiene i de ulike øvelsene.

Almlid mener NM på Hamar blir et løft:

– 250 frivillige skal være i sving, anlegget er blitt testet og oppgradert og vi er skodd for å ta på oss større arrangementer senere.

– Dette er nok ikke det siste gangen det blir avviklet et storstevne på Børstad.

STJERNER:

STJERNER: Foto:

NM-programmet i Hamar

Fredag 2. august

Klokka 16.30-19.00 (kvalifisering fra kl. 13.00)

100 meter kvinner og menn
400 meter hekk kvinner og menn
5.000 meter kvinner og menn
3.000 meter kappgang kvinner
5.000 meter kappgang menn
Høyde kvinner
Stav kvinner
Lengde menn
Diskos menn
Kule kvinner
Slegge kvinner

Lørdag 3. august

Klokka 16.00-19.00 (kvalifisering fra kl. 13.00)

400 meter menn og kvinner
1.500 meter menn og kvinner
3.000 meter hinder menn og kvinner
Stav menn
Tresteg menn
Slegge menn
Lengde kvinner
Spyd kvinner

Søndag 4. august

Klokka 12.00-16.00

200 meter menn og kvinner
800 meter menn og kvinner
10.000 meter menn og kvinner
110 meter hekk menn
100 meter hekk kvinner
Høyde menn
Kule menn
Spyd menn
Tresteg kvinner
Diskos kvinner
1.000 meter stafett menn og kvinner

Kongepokalene utdeles søndag cirka klokka 15.45.

Artikkeltags