Idrettsgallaen utsettes et år

HEDRET: Karsten Warholm ble hedret med tre priser under Idrettsgallaen i Hamar.

HEDRET: Karsten Warholm ble hedret med tre priser under Idrettsgallaen i Hamar. Foto:

Idrettsgallaen utsettes et år. Dermed kan det bli lenge til den kommer tilbake til Hamar.

DEL

Det er NRK som melder atstyret for idrettsgallaen har besluttet at den store jubileumsgallaen, som skulle vært avholdt i Trondheim 9. januar, i sin helhet er flyttet til 8. januar 2022.

Men det blir en en annerledes idrettsgalla på NRK 9. januar.

- Styret mener dette er en god beslutning for både idretten og NRK. De siste månedene har vi diskutert hva som vil være den beste løsningen i denne situasjonen, og det mest rettferdige og forutsigbare for alle parter, er å flytte gallaen til 2022, sier styreleder for idrettsgallaen, Ivar Ragne Jenssen.

Arrangørene ønsker likevel å markere at Idrettsgallaen har 20-årsjubileum i 2021.

Det vil skje med en direktesending på NRK 1 fra Oslo 9. januar. Her vil nye og gamle idrettshelter og prestasjoner bli hyllet og feiret.

Selv om konkurransesesongen 2020 har vært, og blir, betydelig redusert, er det besluttet at det skal deles ut priser i klassene årets ildsjel, årets forbilde og årets hederspris.

- Juryen stiller seg helt og fullt bak denne beslutningen, som vil sørge for at vi får et bedre beslutningsgrunnlag og en rettferdig juryering til idrettsgalla 2022. Samtidig gleder juryen seg til å starte arbeidet med å vurdere aktuelle kandidater til prisene årets forbilde og årets hederspris, sier juryleder for hovedjuryen, Tore Øvrebø.

Ildsjelprisen har egen jury.

Det norske folk vil, til tross for flyttingen, få en markering av 20-årsjubileet på den planlagte datoen i januar neste år.

- Vi gleder oss til å lage en annerledes sending, hvor de tre prestisjetunge prisene årets ildsjel, årets forbilde og årets hederspris skal deles ut, og få ekstra oppmerksomhet. I tillegg vil vi naturligvis benytte anledningen til å feire 20-årsjubiléet og gjøre stas på tidligere vinnere, nåværende og tidligere toppidrettsutøvere, sier Nadia Hasnaoui, prosjektleder for Idrettsgallaen i NRK.

Idrettsgallaen har i det fleste årene vært delt ut i Hamar, senest i år.

Artikkeltags