Hamar representerer Norge i et internasjonalt kunstprosjekt, sammen med 20 andre land og byer (bl.a New York, Tokyo, Melbourne, London, Chengdu, Wien, Rio De Janeiro og Berlin. Prosjektet er i regi av organisasjonen Dreame – som har samlet inn over 50. 000 drømmer, fra hele verden. 39 kunstnere har tatt tak i disse drømmene, og illustrert mange av dem. Norge er representert gjennom kunstneren Kari Bjertingstad fra Hamar.

Prosjektet er ledet av Sharonna Karni Cohen. Hun er kunst-aktivist og entreprenør fra London og Tel Aviv. Sammen med 500 kunstnere fra hele verden, driver hun kunstnerkollektivet Dreame.

– Jeg fikk tilsendt eksempler på noen lokale artister og jeg valgte Kari Bjertingstad på grunn av lekenheten hennes, sa hun til NRK i høst.

– Glad for at vi sa ja

Kultursjef Morten Midtlien har tidligere fortalt at han klødde seg i hodet da han fikk epost fra en israelsk kunster med base i London med forespørsel om Hamar kunne tenke seg å være med på et internasjonalt kunstprosjekt. Etter å ha rådført seg med våpendrager og produsent i kulturseksjonen Truls Pedersen, som for øvrig heller ikke skjønte hva dette var, bestemte de seg for å bli med. Det har de ikke angret på.

– Vi er veldig glad for at vi hoppet på dette og stolt over at vi er en del av et slik fellesskap. Det har vært utrolig spennende å jobbe med dette og like spennende å se hvordan de ulike landene har løst dette uvanlige prosjektet. Vi har fått overveldende tilbakemeldinger på hvordan vi har løst det, sier Midtlien.– En by som tør å prøve

Næringssjef i Hamar, Svein Frydenlund, er stolt over at hjembyen blir lagt merke til internasjonalt.

Det er fantastisk at vi er med på dette og utrolig morsomt å ha med en lokal kunstner. Hamar har blitt laget merke til fordi vi har turt å tenke annerledes, turt å gå enda litt lenger ut på grena. Hamar er by som tør å prøve. Her finnes en dynamikk og stor skaperkraft, og ikke minst evne til å dra i samme retning, sier Frydenlund og suppleres av kunstner Kari Bjertingstad.

– Hamar er langt framme i skoa når det gjelder digitale kunstopplevelser, og for meg var det en ære å bli spurt og å bidra med kunsten min. Jeg skjønte ikke helt hva jeg sa ja til og synes det virket som et litt høytsvevende prosjekt, sier Bjertingstad.

Og det har hun for så vidt rett i for etter at utstillingen er avsluttet lørdag sendes kunstverket opp i verdensrommet, og skal vises fram på ISS (the International Space Station) – med jordkloden som bakgrunn.

– Jeg er spent på hvem som er tilskuerne i verdensrommet, sier Bjertingstad og ler.

Den offisielle åpningen av utstillingen er altså nå unnagjort, men det er mulig for alle å få den med seg helt fram til lørdag.