Storberget har skrevet bok om Innlandet, som IKKE legges ut for salg

NY BOK: Fylkesmann Knut Storberget med den nye boka om Innlandet. Her sammen med kommunikasjonssjef Ivar Ødegaard (til venstre) og Trygve Riiser Gundersen, redaktør i Press forlag. (Foto: Fylkesmannen i Innlandet)

NY BOK: Fylkesmann Knut Storberget med den nye boka om Innlandet. Her sammen med kommunikasjonssjef Ivar Ødegaard (til venstre) og Trygve Riiser Gundersen, redaktør i Press forlag. (Foto: Fylkesmannen i Innlandet)

Fylkesmannen i Innlandet, Knut Storberget, har skrevet en ny bok om Innlandet. Den heter «Innlandet på tvers» og blir IKKE lagt ut for salg. Den skal kun gis bort til utvalgte personer og organisasjoner.

DEL

(Ringsaker Blad)

Boka gis ut på Press forlag, og den blir omtalt på Fylkesmannen i Innlandets nettside. Der gir Storberget uttrykk for at han tror at boka vil bidra til å skape identitet og stolthet i Innlandet.

Boka er et resultat av Storbergets omfattende reisevirksomhet i Innlandet sist vinter etter at han begynte som fylkesmann.

– 48 kommuner ble besøkt på 90 dager. Vi reiste på kryss og tvers, traff flotte mennesker og hadde mange interessante møter. Vi fikk se og høre hvor mye flott arbeid som gjøres i kommunene, og hvor mye aktive innbyggere bidrar med. Selve turen, og dokumentasjonen av denne, var et bidrag til å skape stolthet over å bo i Innlandet, og til å synliggjøre en allsidig innlandsidentitet, mener han.

Skrev stemningsrapporter

– Jeg begynte å skrive en liten stemningsrapport på Facebook etter hver tur. Det viste seg å være av stor interesse, sa Storberget til avisa GD da boka ble lansert på Lillehammer bibliotek mandag.

Fylkesmannen hadde en eget nettside som dekket turen. Her ble det etter hvert publisert opp mot 200 artikler. I boka er dette redigert ned til en kort artikkel fra hvert besøk.

Boka inneholder også noen lengre fagartikler. Jon Helge Lesjø, professor ved Høgskolen i Innlandet, har tatt for seg det kommunale landskapet i Innlandet, mens Ole B. Nashoug, leder i Hedemarken geologiforening, har skrevet om hvordan innlandslandskapet er blitt til gjennom noen millioner av år.

Videre har museene i Innlandet forsynt boka med gamle bilder fra hver eneste kommune. Kommunikasjonssjef Ivar Ødegaard hos Fylkesmannen i Innlandet har vært redaktør for boka.

Disse får boka

Fylkesmannen i Innlandet har offentliggjort en liste over hvem som får boka. Blant dem er offentlige biblioteker, der det er mulig for alle å få tilgang til boka. Her er lista:

 • Innledere, ungdom og andre i kommunene Fylkesmannen i Innlandet møtte under 90-dagersturneen sist vinter.
 • Alle nyvalgte kommunestyrerepresentanter
 • Fylkestinget i Innlandet
 • Stortingsrepresentantene fra Innlandet
 • Media
 • Regionale statsetater
 • Regjeringen
 • Fylkesmannens oppdragsdepartement og -direktorater
 • Fylkesmannens medarbeidere
 • Bidragsytere (museer, forfattere, fotografer)
 • Offentlige biblioteker i Innlandet

Artikkeltags