Thoresen kan gå glipp av ishockey-VM

Patrick Thoresen kan komme til å gå glipp av vårens VM på grunn av skade. (Foto: Mikael Fritzon / TT / NTB scanpix)

Patrick Thoresen kan komme til å gå glipp av vårens VM på grunn av skade. (Foto: Mikael Fritzon / TT / NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Patrick Thoresen har storspilt for svenske Djurgården etter overgangen fra russisk hockey, men en skade kan gjøre at VM går uten den norske stjernen.

DEL

Thoresen er nummer to på poenglisten i svenske SHL, til tross for at en lyskeskade hemmer ham på isen.

– Smertene sitter der magen møter lysken. Det gir seg aldri, så når jeg går på maks og tar høyresvinger, kjenner jeg at det biter. I noen kamper klarer jeg kanskje å strekke det litt ekstra, og da kjenner jeg det ganske bra dagen etter, forteller Thoresen til Hamar Arbeiderblad.

Bare hvile vil gjøre skaden bedre, men Thoresen vil ikke risikere formsvikt ved å stå over kamper for Djurgården. Dersom ikke smertene gir seg, kan han måtte stå over VM i Russland.

– Vi får se hvor langt vi kommer her i Sverige. Så får jeg ta en prat med legen her og på Olympiatoppen, høre hva de har å si, så får jeg ta en avgjørelse etter vi har hatt den praten, sier han.

Thoresen legger til at han gjerne vil spille vårens VM dersom helsen tillater det, spesielt siden han spilte i Russland i flere år.

32-åringen har 44 poeng (14 mål, 30 assister) på 42 kamper denne sesongen. Bare Frölundas Ryan Lasch har flere med 46 poeng.

Artikkeltags