Thoresen erstatter Johansen etter VM

Artikkelen er over 5 år gammel

Roy Johansen slutter som landslagssjef i ishockey etter VM i 2016. Stavanger-trener Petter Thoresen blir ny landslagssjef.

DEL

Thoresens kontrakt starter 1. juni neste år. Han gleder seg til å ta fatt på oppgaven som landslagssjef.

– Roy har gjort mye godt arbeid, og gutta vet hvordan de skal spille. Roy og jeg har ganske lik ishockeyfilosofi og måten vi bygger et lag på. Det blir ikke store forandringene, men småjusteringer blir det sikkert etter hvert, sier Petter Thoresen (54) til NTB.

15 år

Roy Johansen slutter etter 15 år som landslagssjef. Han overtok det norske landslaget etter Leif Boork i 2001. Mesterskapet i Moskva til våren blir hans 15. VM. Johansen har også ledet Norge i to OL (2010 og 2014).

– Han legger bra press på nestemann, som er meg. Men slik er livet. Du må tørre å ta en utfordring. Han har fått norsk landslagshockey opp på toppnivå i verden. Det er ikke mange norske landslag i lagidretter som er blant de ti-tolv beste i verden. Han har gjort en glimrende jobb, sier Thoresen.

Johansen bestemte seg egentlig for å gi seg etter OL i Sotsji i 2014, men i fjor høst forlenget han kontrakten sin med ishockeyforbundet til etter VM i 2016.

55-åringen har ikke besvart NTBs henvendelser fredag.

Tidlig avklaring

Ifølge generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund var det viktig for både forbundet og Johansen å få en tidlig avklaring rundt framtiden hans.

– Det betyr at vi kan få en fin periode i oppkjøringen til VM, uten at dette er tema, samtidig som Roy vil ha muligheten til å være på markedet for nye oppdrag.

– Roy er en fantastisk god landslagstrener. Han har betydd veldig mye for Norges Ishockeyforbund med den jobben han har gjort for landslaget. Vi er et relativt lite land, som har etablert seg i verdenstoppen i ishockey og har vært der i mange år. Det skyldes mye Roys arbeid som landslagstrener. Han har hatt evne til å bygge lag med stor L. Det er kanskje grunnen til suksessen og dedikasjonen spillerne og han har hatt, sa Eide.

OL-kvalifisering

Thoresen leder Norge i OL-kvalifiseringen i Stavanger neste høst. Der venter Frankrike, Kasakhstan og et tredje lag som først blir klart etter den olympiske forkvalifiseringen i vinter. OL-kvalifiseringen skulle opprinnelig ha blitt spilt vinteren 2017, men er flyttet til september 2016 slik at NHL-spillere kan være med.

– Det blir helt sikkert veldig tøft, men vi er på hjemmebane og håper på god støtte fra tribunen, sier Thoresen.

54-åringen var med i Norges trenerteam under Leif Boorks ledelse i VM 2001. Da rykket Norge ned fra elitedivisjonen. Thoresen har vært Stavanger-trener siden 2009 og har ledet klubben til to seriegull og fem NM-titler.

Artikkeltags