Fire måneder er gått siden han slapp sin debutsingel «Groove your shit together» som hadde sitt utspring i situasjonen man er i når man virkelig må ta seg sammen og gå videre med livet etter et hardt samlivsbrudd.

Oppfølgersingelen som kom samme høst, «One Song Short», letter litt på stemningen i kraft av å være en rockelåt på full øs med en langt mer triviell tematikk i teksten. Med sin nyeste utgivelse er det altså en langt mer alvorlig musiker og låtskriver som viser seg igjen.

Da Hagelund Simensen fra Furnes, nå bosatt i Hamar, var i Forsvaret fikk han en hodeskade som etter hvert avstedkom noen voldsomme anfall med hodepine. Tankevirksomheten dro seg da etter hvert nedi de mørke krokene og dette som danner grunnlaget for tematikken i «Make it stop» som er tilgjengelig på de fleste strømmetjenester fra fredag.

– Sangen er en bearbeidelse av egne traumer, men jeg presenterer på ingen måte noen fasit på hvordan det er å leve med vonde ting. Dette er bare et innblikk i hvordan det kan være og min måte å bearbeide det på, sier han.

Varierte preferanser

Gitarriffene som møter deg når du fyrer på «Groove your shit together» vitner om en som har hørt sin andel tung gitarbasert rock fra 70-tallet og oppover og når vokalen starter er det vanskelig å unngå å tenke på band som Sweet og Led Zeppelin. Men det er på ingen måte kun rockens tyngste apostler som har hatt innvirkning på 26-åringens musikalske retning.

– Led Zeppelin har kanskje satt noen spor, men jeg har også hørt mye på Pink Floyd. Gjennom oppveksten har jeg hørt på kinesisk fløytemusikk og Dimmu Borgir – og alt som befinner seg imellom. Man kan nok også høre at jeg er inspirert av blues selv om jeg har litt mer vreng på gitaren. Nå hører jeg egentlig på alle sjangre, også musikk jeg aldri vil lage sjøl, sier Hagelund Simensen som har en ganske omfattende musikalsk CV.

– Jeg har gjennom hele livet vært aktiv musiker på mange forskjellige instrumenter. Jeg har spilt alt ifra gitar i heavy metal-band til trommer og klarinett i korps, og alt imellom, forteller han.


Vanskelig tid å satse i

Som musiker har han så langt i karrieren hatt en rolle hvor han stort sett har løftet fram andre, men nå er det på tide å tre ut av skyggen. Med «Groove your shit together» ble låtskriveren i ham for alvor klekket ut og utover våren vil vi få høre mer av hva dette har resultert i.

For målet er klart: Han ønsker å stable på beina en artistkarriere.

– Det er jo litt skummelt å satse på det, men ettersom jeg i tillegg jobber som lærer har jeg en viss finansiell trygghet i ryggen. Og jeg elsker virkelig å være så lærer, så det er ikke noe jeg ønsker å slutte med.

– Nå er planen å utgi en EP og komme meg skikkelig i gang som artist og etter hvert skaffe meg et publikum som venter på meg, sier Hagelund Simensen, som håper å kunne få vist seg fram på en scene snart og da gjerne her i distriktet.

– Det hadde vært veldig stas å holde konsert på et av utestedene i nærheten, sier han.