Når man kjører forbi gården i Furnes ser det ut som en hvilken som helst annen gård med melkekyr, men i overetasjen til fjøset er det alt annet enn vanlig.

I et knall rosa kjøkken blir kaker og cupcakes i alle slags smaker og temaer skapt av den kreative Jane Roko Haugli.

Banan eller kake?

Roko Haugli spesialiserer seg ikke på en type kake. Hun leverer det kundene ønsker. Om det er en klassisk bryllupskake eller noe av det mer fantasifulle slaget. Men en helt enkel marsipankake - det får du ikke hos Jane.

Jeg så andre som lagde kaker som så ut som ekte gjenstander og fikk lyst til å prøve det selv. Jeg fant fort ut at det var få andre som gjorde det samme i området og har fått litt forskjellige bestillinger. En Redbull-boks og en fisk blant annet, forteller hun.

Selv om det ikke er disse kakene hun får flest bestillinger av synes hun det er moro å lage.

På Instagramkontoen @fairycakesnorge publiserer hun bilder av de søte fristelsene som blir til i det rosa kjøkkenet i Furnes.

Travel hverdag

Jane jobbet tidligere på Tilbords på Hamar. Men i løpet av tre år fikk hun og mannen tre barn på rappen. Mannen som jobber som elektriker og gårdbruker er, ikke overraskende, travel. Jane måtte derfor se etter andre arbeidsmuligheter som kunne gi henne fleksibilitet i hverdagen.

Tanken var å få mer tid til å være hjemme med barna, men jeg fikk jo ikke det, sier Jane med et stort smil.

Da hun startet opp bedriften Fairy cakes i 2019, så hun for seg å kunne utfolde hobbyen og kreativiteten i tillegg til å være mer hjemme med barna på 3, 5 og 6 år.

Jeg får jo vært hjemme, levert og hentet i barnehagen, men to år med pandemi har jo også ført til at det har blitt mye hjemmetid for barna også. Da har jeg bare måtte legge fra meg jobben og være med barna. Jobbingen må jeg ta igjen på kvelden og natten. Så man kan si at jeg også fikk fleksibiliteten, selv om det går utover nattesøvnen, sier hun.

For bedriften har gått veldig bra, tross pandemien.

At det har gått bra, selv under denne tiden, er jeg veldig takknemlig for. Det er jo bare gøy og bra at jeg får mange bestillinger, forteller Jane.

Som en av få som lager temakaker skulle hun gjerne hatt noen å samarbeide med.

Jeg er fullbooket for årets konfirmasjonssesong og har snart fylt opp listene for neste års sesong, sier hun og fortsetter.

Jeg skulle gjerne hatt noen å samarbeide med. Jeg har jo ingen vikar og er derfor sårbar for sykdom. Det hadde vært fint å kunne henvise kunder til noen andre når jeg ikke har mulighet selv.

Opptatt av kvalitet

Siden Jane driver bakeriet sitt over fjøset på gården er det ikke snakk om storproduksjon. På en uke får hun produsert cirka fire kaker.

Jeg er veldig opptatt av at det skal være gode kaker. De skal smake godt i tillegg til å se bra ut og det er jo en ekstra utfordring, sier hun.

Hun bruker sukkerfondant og marsipan til pynt og mye av tiden går til å lage og modellere pynten. Det tar fort tre døgn før de har tørket ordentlig.

Matsikkerhet står høyt oppe på lista. Hun samarbeider med Mattilsynet og er opptatt av å levere kvalitet, men synes likevel det er moro at kundene blir overrasket når de kommer for å hente bestillingene sine.

Når kundene kommer hit så lukter det jo først ku og fjøs ute, men inne på kjøkkenet er det ingenting som tyder på at det står flere melkekyr i underetasjen, sier hun.

Kundene kommer fra blant annet Vingrom, Raufoss og Trysil i tillegg til Ringsaker og Hamar.