Gå til sidens hovedinnhold

Janove takker lokalt 80-tallsidol

Artikkelen er over 2 år gammel

Janove Ottesen glemmer ikke backstagemøtet med 80-tallshelten på Hamar. Fredag 25. oktober står han på scenen i Hamar kulturhus.

– Jeg har spilt mange ganger på Hamar, men en gang husker jeg spesielt godt. Plutselig sto han der, backstage på daværende Hydranten. Jeg måtte bare takke han for konsertopplevelsen på Bryne på 80-tallet, sier Janove Ottesen.

Han har turnert Norge rundt flere ganger, som frontfigur med bandet Kaizers Orchestra.

Og det var under en av disse konsertene i Hamar at Return-vokalist Knut Erik Østgård dukket opp som publikummer.

– Det var morsomt å hilse på. Jeg fikk sagt det til han, at jeg har vært Return-fan helt siden jeg var liten. De var helt «der oppe», sammen med TNT.

Janove har selv blitt en av landets mest folkekjære artister. Multitalentet har de siste årene fått et solid fotfeste som soloartist.

Neste fredag (25. oktober) kommer han til Hamar kulturhus med en litt annerledes konsert, som har høstet gode kritikker rundt omkring i landet.

Og fjorårets releaseturné etter at han slapp sjuspors-EP-en «Spindelvevriff», bestående av gamle og nye låter alene på piano, gitar eller orgel, ble raskt utsolgt.

Han har skrevet musikk til teater, musikal og film. Det har ført til at konsertene blir tilført nye elementer:

– Jeg framfører materialet mitt på en ny måte. Scenen er full av instrumenter og jeg tar i bruk visuelle og teatralske virkemidler. Trekker ting litt lenger enn normalt slik det blir kunst som relaterer seg til musikken, sier Janove.

Porteføljen av sololåter er blitt så stor at Janove føler seg på sikker grunn:

– Jeg har nok materiale til å fylle en kveld som vil bli fin og litt neddempet. Selv om jeg forsøker å holde det enkelt så blir det også veldig variert.

– Og det blir nært og personlig. Jeg liker å snakke med folk. På solokonsertene er det litt lettere å kommunisere med publikum enn når man spiller rockeshow og byr på fest, sier Janove og smiler.

På scenen i Kirsten Flagstad-salen blir det bare han og musiker Børge Fjordheim.