(Østlendingen): Allerede som liten hjemme i Oslo var Jeanin Mathiesen glad i interiør. Rommet ble ominnredet minst en gang i måneden, med stor iver. Men at lidenskapen kunne være noe å leve av, var en fjern tanke.

– Jeg visste ikke at interiørdesigner var en jobb en gang, smiler Jeanin, som utdannet seg til regnskapsfører etter videregående. Tanken var at det ville være en trygg og stabil jobb. Og det var det. I åtte år. Men da gikk Jeanin lei.

– Jeg følte at jeg ikke fikk være kreativ, det ble mindre og mindre kundekontakt, siden det digitale tok over, og jeg begynte derfor å se meg om etter noe annet, sier hun.

Startet firma

Det hører med til historien at Jeanin nå var blitt kjæreste med Aleksander O'Leary (35) fra Hamar. Hun flyttet etter ham, bosatte seg i Hamar og oppdaget samtidig at her kunne det være muligheter for å starte noe for seg sjøl.

– Aleksander støttet ideen fra dag én. Han har økonomibakgrunn som meg, og fortsatte i sin jobb, noe som også var en trygghet for meg i starten, sier hun.

I april 2019 var alt klart for oppstart for JA-Boligstyling, som både spiller på Jeanin og Aleksanders navn, men også det positive ordet ja, siden de begge er ja-mennesker. Og oppdragene strømmet på.

Alt ved årsskiftet hadde hun så mye å gjøre at Aleksander sa opp sin jobb og ble med i firmaet. Etter hvert utvidet de også med en egen flytteavdeling, som Fredrik Nybråten fra Elverum styrer.

– Han er et arbeidsjern uten like, og vi er veldig glade for å ha ham med på laget. På denne måten kan vi også tilby alle tjenester herfra, noe som gjør det enkelt for meglere og kunder, sier hun.

Skummelt

Så kom koronaen. Og med den en stor usikkerhet.

– Det var skummelt, for ingen visste jo hvordan markedet ville utvikle seg. Med én gang etter nedstengingen var det rolig en måneds tid. Men så ble det masse å gjøre. Mange ville fortsatt flytte på seg, samtidig som enda flere ønsket hjelp med oppussing, sier Jeanin som har vært ute på oppdrag fra Trysil til Hafjell, og fra Hedmarken og Elverum til Oslo.

Og med seg på turen har hun møbler. Masse møbler. Alt fra stoler, senger og sofaer til et spisebord på 180 kilo.

– Folk tror ofte at alt som handler om boligstyling er så glamorøst. At jeg bare går rundt og puffer puter, liksom. Men det er tunge og svette tak, ler hun.

Viktig førsteinntrykk

Når en bolig skal styles for salg, handler det nemlig om å gjøre den attraktiv for mulige kjøpere. Kanskje får den ikke vist seg fra sin beste side med litt slitte møbler som ikke passer helt sammen, og personlige bilder på veggen. Det er her Jeanin kommer inn i bildet. Hun møblerer i en helhetlig stil og løfter det viktige førsteinntrykket både til bildene av salgsobjektet og til visningen.

– Folk vet jo at det er boligen og ikke inventaret som skal selges. Men småting som en feil sofa, kan faktisk spolere et salg. Tenk deg at det kommer en voksen på visning, og setter seg i en sofa som er så lav at han eller hun strever for å komme seg opp igjen. Da sitter du igjen med en dårlig opplevelse.

– Det er jo snakk om å skape en atmosfære, og innredningen er så absolutt med på å selge den drømmen, sier hun.

Kan bety mye i pris

En ting er at bilder av en fristende leilighet kan doble antallet som kommer på visning. Men den endelige salgsprisen kan også bli påvirket. I et område i Hamar ble det da også solgt to like leiligheter for en stund siden. Den ene ble ikke stylet, men gikk for en helt grei pris. Den andre ble stylet, og satte prisrekord i området. Det viser Jeanin at det er behov for hennes tjenester.

Stadig flere av kundene spør da også om råd når det gjelder innredning av sitt nye hjem. Og da sier Jeanin alltid ja.

– Jeg elsker jo alle slike oppdrag. Den eneste ulempen er at det gir meg så lyst til å endre på hvordan det ser ut hjemme også, men der må jeg roe meg ned litt ned. Vi skal imidlertid ta over et nytt hus sjøl i sommer, så da får jeg nok utløp for den innredningstrangen, ler hun.

Egne lokaler

Gjengen startet optimistisk med et lager på 120 kvadratmeter. Men etter kun et halvt år skjønte de at det ble for lite. Deretter leide de lokaler i postterminalen i Stange. Men så ble den gamle Spar-butikken i Romedal lagt ut for salg, og da slo de til. Etter iherdig innsats har de forvandlet 900 kvadratmeter fra en matbutikk til et lekkert lager, kontor og showroom.

Men et andre hjem, kan man vel ikke kalle det, sjøl om Jeanin jobber til alle døgnets tider.

– Jeg er jo mest ute på vegen, så det blir ikke så mange timer her inne. Men jeg stortrives her da, det er jo blitt så fint, smiler 33-åringen som ikke har angret en dag på at hun fulgte drømmen.