– Jeg håper at nordmenn tør å smake på syrisk mat

NYKOMMER: Hamid Al-Hamid har drevet restauranter i hjemlandet Syria og Libanon. Nå debuterer han som resturanteier i Hamar.

NYKOMMER: Hamid Al-Hamid har drevet restauranter i hjemlandet Syria og Libanon. Nå debuterer han som resturanteier i Hamar. Foto:

Hamid Al-Hamid skal gi Hamars befolkning første smak av det syriske kjøkken. Han er sikker på at folk blir positivt overrasket.

DEL

– Jeg tror mange nordmenn ikke har noen kjennskap til det syriske kjøkkenet. Syrisk mat er mye krydder, gode råvarer og rikelig med tilbehør, sier Hamid Al-Hamid.

Innbakt kjøtt

Han er daglig leder for restauranten Mix Restaurant som plutselig har dukket opp i Casa Blanka-bygget i Strandgata, i lokalene som tidligere har huset den spanske tapasrestauranten Don Pintxo og klesbutikken Safari.

– Jeg beklager at vi ikke har fått opp noe skilt med navnet på restauranten vår. Det er på grunn av dette viruset, sier Al-Hamid, som har drevet restaurant både i hjemlandet Syria og sist i Libanon.

- Navnet Mix Restaurant spiller på at vi har en blanding av retter fra mange nasjoner, også norske og syriske.

Restauranten er pusset opp og har fått et rustikk og uformelt preg.

Det er god plass mellom hvert bord, tilpasset situasjonen samfunnet befinner seg i.

– Hvordan er det å åpne restaurant midt i disse koronatider?

– Det er litt trått, men vi håper at viruset bekjempes i Norge og resten av verden, og at vi alle snart vender tilbake til normalen. Det er en krevende tid, men folk vil nok snart spise mat igjen.

– Vi velger å tro at det går bra.

Selve menyen er nokså kjent fra flere andre steder i Hamar, med rikelig utvalg av pizza, pasta, hamburger og fisk-, kylling- og kjøttretter. En egen seksjon med kebabretter.

NY: Mix Restaurant ligger i Strandgata 71 (Casa Blanca-bygget), men har foreløpig ikke fått opp noe skilting på fasaden.

NY: Mix Restaurant ligger i Strandgata 71 (Casa Blanca-bygget), men har foreløpig ikke fått opp noe skilting på fasaden. Foto:

Mer uvant er satsingen på supper, som man kanskje ikke finner så mange steder i byen.

– Falafelen vår er hjemmelaget, reklamerer Al-Hamid.

Også er det de syriske rettene, som gjør menyen mer spennende:

– Her er det syrisk lammespyd, shishkebab, syrisk mixgrill, sham marina biff og lammeknoke. Og man finner sambousa og stekt kubba, som er innbakt kjøtt og løk, som serveres med bulgur.

- Jeg håper at nordmenn tør å smake på syrisk mat.

Sene netter

Åpningstidene er rause. Her åpnes dørene allerede klokka 10 på ukedagene (11 på lørdag) for å ta litt av lunsjmarkedet, og i helgene holder de syriske herrene det i gang helt til klokka 03 om natta for å gi utelivsvankerne nattmat.

Men stedet har ikke alkoholservering.

– Hva er ambisjonen?

– Vi skal servere veldig god mat i et uformelt sted, hvor alle kan komme og spise.


Artikkeltags