Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg har fått veldig sansen for rånerne

Artikkelen er over 1 år gammel

Åtte episoder råneromantikk er lagt ut på NRKs nett-TV. Odin Waage fra Hamar har rollen som råneren Glenn Tore, «GT».

– Jeg driver fortsatt og slenger rundt med rånesjargong og slagordene deres. Det er vanskelig å komme seg ut av karakteren, sier Odin Waage og ler.

Strømstad-research

Åpningsscenen i «Rådebank» er en Volvo 240 med en lystig kompisgjeng. Det drikkes energidrikker, Wonderbaumen dingler og ut av høyttaleranlegget strømmer Rövballebandets «Raggen måste gå».

Men denne gangen har man ikke valgt å lage en rendyrket komedie fra raggermiljøet, selv om serien ikke er fri for humor. Åpningsplakaten sier at seerne skal få være med på noe som er i inspirert av virkelige hendelser i rånemiljøet i Bø, Notodden og Ulefoss.

– Det handler om Glenn Tore, 20 år og beste mekaniker i Bø i Telemark. Han er den kuleste fyren i gjengen, og har draget på damene. Alt virker å være på stell, men så blir han dumpet av Ina. Det blir drikking, festing og kjøring, men også drama og intriger rundt det å vinne dama tilbake, forteller Waage.

– Mange ser på rånerne som harry og derfor tror man at det må lages en komedie når man går inn i dette miljøet. Men her blir rånerne behandlet mer seriøst.

– Hva slags forhold hadde du til rånere selv før opptakene?

– Jeg hadde sett dem på Statoil i Vangsvegen i Hamar og i Kirkebakken, men bortsett fra det så må jeg innrømme at jeg visste ikke helt hvordan ting fungerte i rånermiljøet.

Waage måtte gjøre research.

– Vi var i Strømstad to år på rad og festet sammen med rånerne. Gikk skikkelig undercover. Det var utrolig moro, og jeg har aldri møtt en mer inkluderende, godhjertet og åpen gjeng.

– Dessuten: Gjennom opptakene i Bø har jeg fått lære meg hvordan rånerne lever og hvordan ting fungerer. Jeg driver fortsatt og bruker rånerslæng og uttrykk som «å felge», sier Waage og ler.

– Jeg har fått veldig sansen for rånerne.

Som en bonus har serieinnspillingen gjort at han nå kan mye mer om bil:

– Jeg kunne ingenting om bil før jeg gikk inn i dette. Nå føler jeg at jeg har satt meg inn i en helt ny verden.

I åtte episoder skal man kunne følge GT, vennene hans og Ine på nett-TV. Og serien er foreløpig bare satt opp for strømming.

– Jeg vet ikke helt hvorfor de gjør det sånn, men det er NRK P3 som har bestilt serien av Fenomen og Storyline. Nå er den i alle fall ute for alle.

Slipper egen musikk

– Hva driver du ellers med om dagen?

– Koronaviruset har gjort at jeg sitter inne, som alle andre. Jeg skulle egentlig i gang med en kortfilm for filmskolen på Lillehammer. Det er blitt utsatt på ubestemt tid. Så nå sitter jeg på rommet mitt og sysler mest med musikk.

– Når får vi høre?

– Jeg er nesten ferdig med en låt. Når den er klar så skal jeg lage en liten video til låten og poste den på YouTube.

– Da skal jeg si ifra.