Gå til sidens hovedinnhold

JEJUNE ute med EP

JEJUNE, med Hamar-gutten Sondre Jessen Bjerkeli på bass, er ute med sin første EP og der sparker de litt i ulike retninger.

Bandet har sitt utspring på Sørlandet og Jessen Bjerkeli ble kjent med de øvrige bandmedlemmene i forbindelse med skolegang på Universitetet i Agder. Bandet trengte en bassist og vips var Hamar-gutten en del av JEJUNE. I november ga de ut sin første single, «Hip kids» før de fulgte opp med «Johnny B. Goode is dead» i februar. De har også fått platekontrakt med det ferske plateselskapet Braveheart Records som blant annet drives av Jonas Alaska og Mikhael Paskalev. Fredag slipper bandet sin første EP, der de to nevnte singlene utgjør halvparten av låtmaterialet.

EP-en med navnet «Modern Art» byr på alternativ pop med tekster som sparker litt i alle retninger. «Johnny B. Goode is dead» er et lite opprør mot det bandet opplever som et gubbevelde i norsk rock, men noe av det øvrige låtmateriale ligner mer satire rettet mot egen generasjon.

– Det er ikke bare opprør, vi sparker litt i alle retninger, forteller Jessen Bjerkeli som er til høyre på bildet over.

Med lettelser i restriksjonene øker nå bandets turnévirksomhet og de har et knippe konserten på plakaten.

– Det skal bli veldig deilig å spille konserter igjen. Vi er jo et liveband, så et er det som er drivkraften vår, sier han.

Bandet har måtte utsette og avlyse konserter i Hamar ved flere anledninger, men sikter seg inn på Jessen Bjerkelis hjemby i oktober. Da blir det konsert på Gregers.