I oktober åpner Matkvartalet Hamar i Torggata 13. Kvartalet vil blant annet bestå av slakter, landhandel, kaffebrenneri, delikatesser og ulike kjøkken/spisesteder, som skal servere street food. I tillegg blir det en kombinert bar/mikrobryggeri, som skal sørge for drikke til alle spisestedene.

Håper bryggeriet er klart til åpningen

Utbygger Christian «Bobby» Vold har etablert selskapet Aloha 2317 AS sammen med Jeremy Metzger, og dette er selskapet bak baren/mikrobryggeriet, som i tillegg skal ha et kjøkken med meksikansk mat.

(2317 viser til postnummeret for Torggata 13, der Matkvartalet Hamar skal åpne).

– Ja, det stemmer at det blir en bar og et mikrobryggeri drevet av Jeremy Metzger i mathallen, sier Vold, som håper at bryggeriet vil være klart til åpningen i oktober, selv om det ikke er sikkert.

– Vi er i ferd med å skaffe nødvendige lisenser, opplyser han.

Slik blir Hamars nye mathall

Brygges på stedet

Ølet fra Aloha 2317 skal i hovedsak selges i Matkvartalet Hamar. Vold legger til at det ikke kun blir mikrobrygget øl i mathallen, det skal også serveres øl fra større bryggerier.

Jeremy Metzger har et svært godt ord på seg som ølbrygger. Han gjorde seg først bemerket som brygger på Basarene Øl i Hamar. Deretter lagde han mye godt øl for Trysil Bryggeri, før han proklamerte at han skulle reise hjem til Hawaii og starte bryggeri der.

Det har det foreløpig ikke blitt noe av.

Dermed blir det Aloha Hamar i stedet for Aloha Hawaii for Jeremy Metzger enn så lenge.

Metzger selv forklarer at det er ulike årsaker til at Hawaii-planene ikke er blitt noe av. Det tok tid for kona hans å få arbeids- og oppholdstillatelse i USA (green card), og det riktige stedet for bryggeri på Hawaii er ennå ikke funnet.

– Så kom Bobby Vold og serverte meg et bryggeri i den nye mathallen i Hamar på et fat. Det kunne jeg ikke si nei til, siden ølbrygging er min store lidenskap, sier Metzger, som skal ha fem tappekraner med mikrobrygget øl. Han ser for seg en lager, en saftig NEIPA, IPA og ulike surøl.

– Ting tar tid, slår han fast og er langt fra sikker på om det blir bryggeriåpning allerede i oktober.

– Men jeg har inngått en avtale med Trysil Bryggeri, der jeg jobbet tidligere, om at jeg kan brygge større kvanta der. Trolig vil jeg brygge ølet der innledningsvis, sier han.

– På sikt har jeg en drøm om også å kunne lage en møteplass for hjemmebryggere i tilknytning til bryggeriet i mathallen, legger han til.

Jeremy kan snart være tapt for Trysil Bryggeri