Gå til sidens hovedinnhold

Johan er talentet som skal løftes opp og fram

Artikkelen er over 1 år gammel

Johan Granerud fra Hamar er en av tolv ungdommer som blir en del av et unikt prestisjeprogram for talenter innen film og spill.

Talent Norge har sammen med Sparebankstiftelsen Hedmark startet opp et stort talentsatsingsprogram. Her skal dyktige unge talenter innen kunst og kultur løftes opp og fram i talentprogrammer.

Det satses 12,3 millioner kroner de beste to årene på prosjektet, kalt Talent Innlandet.

Millionsatsing

– Morsomt å bli satset på, sier hamarsingen Johan Granerud, en av de som er plukket ut i millionsatsingen på unge talenter som de neste årene.

For hans del betyr det at han skal være en del av Fabelaktivs program «Filmtalent Innlandet», i tillegg til at han får tilgang til regionale ressurser og Talent Norge sitt nasjonale og internasjonale nettverk.

Hans felt vil være regissør og manusforfatter.

23-åringen begynte karrieren i NRK rett etter folkehøgskolen.

Han startet som praktikant som journalist i NRK Supers Snapchat-satsing på «Supernytt». Senere ble han programleder på kanalen.

Deretter fikk han jobb i NRK Nyheter hvor han var med og utvikle en redaksjon som skulle lage nyhetsinnhold for 17-åringer. Både på YouTube og Instagram.

– I dag holder den redaksjonen på med Snapchat'en til NRK Nyheter, som er Norges beste nyhetskanal for unge, sier Granerud.

De siste månedene har Granerud jobbet selvstendig med å utvikle og sosiale medier-konter.

– På fritiden jobber jeg med å lage egne prosjekter i samarbeid med skuespillere og fotografer og flinke folk innen filmbransjen.

– Hva håper du på å få ut av Talent Innlandet?

– Jeg håper å få utrolig gode verktøy, erfaring og nettverk som jeg kan bruke senere når jeg skal fortsette innen dette yrket.

– Også er det en fin unnskyldning til å komme oftere hjem, sier Granerud og smiler.

– Hva er ambisjonene dine?

– Jeg har lyst til å være en historieformidler ved bruk av digitale midler. Det å kunne utvikle, skrive og regissere gode historier som kan vises på skjermen på nye måter, det er drømmen.

I Filmtalent Innlandet får han følge av Lilian Løvseth (Ørland), Martha Antonette Solli (Levangsbygg) og Oddmund Rabben (Valdres).

Produsent og prosjektleder Arild Halvorsen i Fabelaktiv gleder seg til å komme i gang og jobbe med de fire ungdommene det neste et og et halvt året:

– De får egne prosjekter, utvikle egne ideer og lære seg en bransje på veldig kort tid. Disse talentene kommer til å tilføre regionen noen helt nye tanker og vårt miljø får noen yngre krefter med nye innfallsvinkler, sier Halvorsen og legger til.

– Det er så mye muskler i dette prosjektet til Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmark at det blir ikke bare et blaff. Det kommer til å gi hele kunst- og kulturfeltet i regionen et skikkelig løft.

Flere talenter

GameLab Hamar er med også med. De har plukket ut spillstudioet Frog Quota, med Benjamin Bergseth (Ulsteinvik), Sigurd Zahl Stapnes (Vadsø), Vebjørn Netland (Bjørnafjorden) og Mathias Hareide (Hareid) som sine talenter.

Teater Innlandet har laget programmet Teater Innlandet UNG, som skal være et toårig program unge skapende kunstnere og skuespilltalenter under 25 år. Her skal man finne fire til seks unge talenter som får være med i programmet. De er ikke klare ennå.