Det melder United World Colleges (UWC) i en pressemelding.

Hun har reist til naturskjønne omgivelser i byen Santa Ana i Costa Rica sammen med elever frre hel åren.

Skolen er en del av United World Colleges (UWC), som er et nettverk av skoler i 18 ulike land. Felles for alle skolene er at de jobber for åfremme fred og forståelse gjennom utdanning og at elever fra ulike kulturer lærer sammen.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å leve sammen med folk fra hele verden og lære om alle de ulike kulturene. I tillegg gleder jeg meg veldig til å delta i ulike sosiale prosjekter og hjelpe til i lokalsamfunnet. Jeg er også veldig spent på å utforske Costa Rica og bli kjent med kulturen og landet.», sier Jorunn i pressemeldingen.

Den tospråklige skolen er bygget på tre pilarer: konfliktløsning, mangfold og bærekraftig utvikling, og dette skal reflekteres i undervisningen og i de utenomfaglige aktivitetene.

UWC Norge sender i samarbeid med Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning 41 norske elever til UWC-skolene, hvor de studerer med elever fra hele verden. Norske elever kan søke om opptak til UWC i første år av videregående skole.

Etter to år får elevene det internasjonalt anerkjente International Baccalaureate-diplomet.

– Et opphold påen UWC-skole åpner ikke bare dørene for studier ved prestisjetunge universiteter i hele verden, det gir også elevene en sterk forståelse av andre kulturer og et helt unikt nettverk av venner over hele verden, sier leder Elizabeth Sellevold i UWC Norge.