Julekalender med påfyll av kunnskap og ideer

KOMPETANSEKALENDER: Eli Arnkværn Bryhni, Berte Helgestad, Julia Lorch-Falch Chrissafopoulos og Anna Rabstad «deler ut» kompetanse i årets julekalender.

KOMPETANSEKALENDER: Eli Arnkværn Bryhni, Berte Helgestad, Julia Lorch-Falch Chrissafopoulos og Anna Rabstad «deler ut» kompetanse i årets julekalender. Foto:

En julekalender trenger ikke utelukkende å være påfyll av kalorier. Det kan også fylles på med kunnskap og ideer, slik som PARK gründer og næringshus tilbyr i sin kalender.

DEL

Konseptet er enkelt: Følg siden deres på Facebook. Hver dag i desember åpnes en ny luke i «Jul i Park» hvor bedrifter som Hamar Gamekollektiv, Sparebank 1 Østlandet, Storyphone, Norsk Tipping, Inmeta og VRINN via en kort videosnutt deler kunnskap eller ord til inspirasjon.

Videoklippene er alt fra et halvt minutt til to minutter og da er det gjerne utvikling gjennom samarbeid og deling av kompetanse som er den røde tråden.

Om du liker siden på Facebook og legger igjen et tips om din beste julekoronaaktivitet kan du i tillegg være med i trekningen av kortreiste matglede som trekkes ut hver uke.

Koronavennlig mingling

Ideen bak kalenderen oppsto som følge av den manglende personlige kompetanseutvekslingen som pandemien har vanskeliggjort.

– Det er mange som jobber på huset her og vi møtes vanligvis mye mer. Vi ønsket å finne en måte å mingle på uavhengig av koronarestriksjonene, sier Julia Lorch-Falch Chrissafopoulos i Inmeta og fortsetter:

– Vi ønsket å se hvor mye vi kunne få til med lite. For å kunne utvikle et samarbeid er det viktig å vite hva andre har å tilby. Det handler om å få til nye samarbeid for å utvikle ting enda bedre, sier hun.

– Den løse praten over kaffekoppen blir borte, så dette var noe vi ønsket å få til for å kunne dele kompetanse på tvers av bedrifter, sier direktør for Hamarregionen reiseliv og utvikling, Eli Arnkværn Bryhni.

Fag i uka, kos i helgene

Kalenderen er lagt opp slik at det på hverdager handler om fag, kompetansedeling, tips og nettverksbygging, men i helgene skal man få seg litt fri fra dette. Da går tipsene i en helt annen retning, nemlig hva man kan gjøre for å ha det litt hyggelig i helgene.

– Det er fag i uka og kos i helgene, så på lukene i helgenen fokuserer vi på gode lokale opplevelser, sier forretningsutvikler i Hamarregionen, Berte Helgestad.

I de første helgelukene ble Atlungstad og det nye Matkvartalet i Hamar presentert, og andre hyggelige lokale helgeaktiviteter vil bli dratt fram de kommende helgene.


Artikkeltags