Gå til sidens hovedinnhold

Kammerkoret Viva må innstille seg på livet etter Live som gir seg etter 20 år

Kammerkoret Viva fyller 20 år neste år og skal i den forbindelse ha jubileumskonsert 6. november. Dette blir også avslutningskonserten til dirigent Live Weider Ellefsen som nå må erstattes.

Kammerkoret Viva ble stiftet i 2002, og består av sangere fra Hamarregionen. De har profilert seg som et underholdende kvalitetskor som krysser sjangre uanstrengt, og korets konsertprogrammer er som regel varierte med hensyn til musikkstiler og uttrykk, alt fra klassisk, større verker, viser, kirkemusikk og folkemusikk til jazz og ikke minst bemerker Viva seg med å levere god popmusikk – for eksempel i Krakow, i 2015, da koret vant både kammermusikk-klassen og populærmusikk-klassen i en internasjonal korkonkurranse.

Koret har samarbeidet med så vidt forskjellige artister som Vertavo-kvartetten, viseartist Guren Hagen, Hanne Krogh (juleplate), Det Norske Solistkor, Hedmarken Symfoniorkester, forfatter Edvard Hoem, Tuva Syvertsen og bandet hennes Valkyrien.

Koret består av 22 sangere i alderen 28–54 år, og nå må de altså på jakt etter ny dirigent ettersom Live Weider Ellefsen nå takker for seg. Det blir store sko å fylle.

– Live er et fyrverkeri, hun har en egen evne til å motivere og inspirere. Hun er flink til å få ut det beste av alle sangerne, og til å finne repertoar som er både morsomt å synge og gir oss noe å strekke oss etter. Hun danser og synger når hun dirigerer, en øvelse blir en hel treningsøkt for henne. Hun er trygg og vil at koret skal ha det bra, det er stor forståelse for fravær, forteller Hilde Renvåg i Viva.

Ifølge stillingsutlysningen ønsker Kammerkoret Viva seg nå en dirigent som skal være musikalsk leder for koret, som inspirerer, motiverer og engasjerer, gjerne med innslag av humor. Det legges stor vekt på personlig egnethet.