Som mange andre i kulturlivet opplever Karoline Amb stillstand, men det akter hun å gjøre noe med. Nå inviterer hun til prosjektkor.

– Det er prosjektkor som skal synge låter fra countrysjangeren med innslag av rockabilly. Artister som blant andre Johnny Cash, Elvis Presley, Blues Brothers, Willie Nelson, Carlene Carter, Dolly Parton og Shania Twain er det aktuelt å bruke sanger av. Vi starter opp 18. januar 2021 og avslutter med konsert i Hamar Teater 28. april 2021.

Hun skal selv lede og organisere det hele, og på konserten vil de ha med seg profesjonelle musikere i tillegg til «køntrikoret».

Skal gjennomføres

Hun håper nå å få etablert kor både i Hamar og i Ringsaker

– Poenget er at vi skal gjennomføre dette tross at vi sliter med korona. Det vil si at vi ikke lager korene større enn at det er mulig å gjennomføre øvelser innenfor regler. Det blir som kohorter. Er det mange som melder seg på, så lager vi bare flere kor slik at vi får det til. Rundt 20 personer er fint å gjennomføre med. Det må være minst 10 personer i et kor. Vi lager så mange grupper som vi får av påmeldinger. Selve konserten(e) gjennomfører vi ut fra de reglene som gjelder i april. Om det ikke går utsetter vi konserten til vi kan holde den. Så her blir det gjennomføring uansett, slår Amb fast.

En av grunnene til at hun setter i gang dette er enkel:

– Jeg ønsker å få i gang kulturaktivitet. Så er jeg, og mange andre som til vanlig driver med kultur, blakke i tillegg. Et slikt prosjekt kan gi oppdrag til ulike musikere. Dette kan hjelpe og i tillegg kan det gi mange gode opplevelser, sier hun.

Finner løsninger

Alle som har interesse for sang og kor er velkomne slår hun fast. Erfarne og uerfarne, gamle og unge kan være med. De som deltar i kor allerede kan også være med. Amb vil styre aktiviteten. 12 korsamlinger blir det undervegs. De vil finne egnede lokaler ut fra antall og hvor folk bor.

– Jeg har etterhvert litt erfaring og kompetanse på dette og vil sammen med koret finne noe som passer å synge. Det er mulig å melde seg på uten noe form for forkunnskaper. Jeg lager noter slik at de som er vant til det kan følge den delen, men det er ikke noe krav. Om det er noen som kunne tenke seg å være solister så meld gjerne inn det også så vil vi prøve å tilpasse.

Hun tenker at det kan bli moro.

– Jeg håper at det kan lages noen artige kor som sammen med andre også kan ha de moro på tvers av alder og miljøer de kommer fra. Sjøl tenker jeg å gi faren min en påmelding i julegave. Han er gardbruker som kan å synge, men som aldri har deltatt på noe slikt før, sier Karoline med et smil. Hun varsler samtidig hva hun kommer til å gi til faren sin i julegave.

– Jeg er optimist

Hun har lagt ut informasjon om Køntrikoret på sin egen hjemmeside. Det kan folk melde seg på og fortelle litt om seg sjøl.

– Ellers kan folk ringe meg direkte sier Amb.

Hun er forberedt på mye arbeid.

– Ja visst pokker blir det mye arbeid, men det ønsker jeg jo nå. Jeg og alle andre som driver med kulturaktiviteter.

Påmeldingen vil koste 3.500 kroner. Da er alt det praktiske ordnet og så vil aktiviteten tilpasset med tanke på øvinger. Da får deltakerne instruksjon, øvingslokaler og musikere som bidrar undervegs. Litt avhengig av påmeldingen.

– I utgangspunktet skjer dette gjennom ordinære korøvelser, men om vi finner rom til det så vil vi trekke inn musikerne på aktuelle korkvelder. Jeg har også booket Hamar Teater på dagtid mandag. Jeg tenker på at dette også kan passe for eldre og folk som er arbeidsledige denne perioden. Jeg er optimist. Ikke minst fordi jeg har troa på denne musikksjangeren. Den vil fungere og mange liker denne musikken. Så dette skal gjennomføres, sier hun.