(Østlendingen)

– Etter en god prosess med flere kvalifiserte søkere, er styret i Hamar Arbeiderblad AS svært tilfreds med å kunne tilby Katrine Strøm toppstillingen i Hamar Arbeiderblad, og ikke minst at hun har takket ja til jobben, sier styreleder Sven Arne Nielsen i en pressemelding.

I dag jobber Katrine Strøm som redaktør i Dagsavisen Fremtiden i Drammen. Hun har også erfaring som kulturredaktør og journalist i Drammes Tidende. Hun har også jobbet for magasiner som TV-Magasinet, Foreldre og Barn og livsstilsmagasinet Mann.

Digital journalistikk

Ifølge pressemeldingen har den nye sjefredaktøren bred kompetanse, både redaksjonelt og kommersielt. Hun har formell utdannelse fra NTNU, journalistutdanning fra Høgskolen i Oslo og økonomijournalistikk fra Høgskolen i Bodø. I tillegg har hun en mastergrad i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo og Helsinki universitet.

– Hun har akkurat avsluttet MBLs Mentorprogram i redaksjonell ledelse, og har en utpreget digital profil. Hamar Arbeiderblad står, som alle andre medier, midt i en brytningstid mellom analoge og digitale formidlings- og forretningsmodeller. Å vite det er en ting, å håndtere det er noe annet. Katrine har vist at hun behersker det siste, påpeker Nielsen.

Nielsen mener Strøm vil bli en stor styrke i det krevende arbeidet med å skape god journalistikk i en bransje i raskt utvikling.

– Først på alt som skjer

Selv er Strøm stolt over å ha fått muligheten til å lede Hamar Arbeiderblad.

– Hamarregionen er inne i en positiv utvikling med synlig framgang når det gjelder attraktivitet og nyetablering. Området står samtidig overfor flere store veivalg som vil prege byen og Innlandet, og de neste generasjonene hamarsinger. HA skal være først på alt som skjer i nedslagsfeltet, og har nettopp lansert ny digitalutgave som jeg ser fram til å utvikle videre. Jeg gleder meg til å bli kjent med den flinke gjengen som uka gjennom gir Hamar og kommunene i regionen noe å snakke om, sier Strøm.

– Jeg flytter nå min drivkraft og mitt engasjement for et levende lokalmiljø fra en skikkelig bra by til en annen. I Drammen har vi de siste årene fått til ting som har blitt lagt merke til langt utenfor regionen, og det å ha en sunn og åpen offentlig debatt med rom for både kritisk granskning og heiarop er en suksessfaktor det bildet, sier hun.

Hun tar over stillingen etter Carsten Bleness (61), som hadde sin siste arbeidsdag i avisa sist fredag.

Hamar Arbeiderblads styre legger til grunn at Strøm tiltrer stillingen senest 1. juni 2020. I mellomtiden er John Arne Holmlund konstituert som toppleder i selskapet.