Gå til sidens hovedinnhold

Kines møte med coachen Anniken ble et vendepunkt i livet - nå skal de holde foredrag sammen

Da Kine Lien trengte en retningsviser i livet kontaktet hun Master Coach og forfatter Anniken Lien Mathiesen, og dette ble et markant veiskille for Kine. På samme tid brygget hun på ideen om å holde et foredrag og kunne nesten ikke tro det var sant når Lien Mathiesen ønsket å være med på det. Lørdag 20. november holder de foredrag sammen på Åker Gård.

Da Kine Lien trengte en retningsviser i livet kontaktet hun Master Coach og forfatter Anniken Lien Mathiesen, og dette ble et markant veiskille for Kine. På samme tid brygget hun på ideen om å holde et foredrag og kunne nesten ikke tro det var sant når Lien Mathiesen ønsket å være med på det. Lørdag 20. november holder de foredrag sammen på Åker Gård.

Kine Lien jobber til daglig som boligstylist og kunstner, og fant for en tid tilbake podcasten «Kjærlighetsmønster» med Anniken Lien Mathiesen og Björg Thorhallsdottir. Tematikken her traff noe i henne og hun bestemte seg for å kontakte Lien Mathisen for å få litt personlig veiledning i livet. Kine ble mektig imponert over hvilke knapper den Oslo-baserte coachen klarte å trykke på og de fikk en god kjemi. Lien hadde på den tida materiale til et foredrag klart, men kunne tenkt seg noen å samarbeide med.

– Anniken har hjulpet meg så innmari mye og møtet med henne ble et vendepunkt i livet mitt. Jeg tenkte først at det sikkert ikke var noe vits å spørre henne om hun ville holde foredrag med meg for jeg regnet med at hun ikke hadde tid til dette, men hun syntes det var et kjempebra konsept som hun hadde lyst til å være med på, sier hun.

Konseptet går ut på hvordan man kan designe både eget liv og eget hjem. Fellesnevneren er å våge å gå sine egne veier, rett og slett et selvutviklingsforedrag som har fått navnet «Kjærlighet til deg selv og hjemmet ditt.»

Finne sin egen vei

Som boligstylist ser Kine ofte at folk vegrer seg for å ta sine egne valg, men lar bloggere og interiørmagasiner fungere som rettesnor på hvordan de bør ha det hjemme. Hvor mange hadde ikke LOVE og HOME med store bokstaver i stua en periode?

– I jobben som boligstylist møter jeg ofte folk som ikke tør å gå sine egne veier og som blir veldig påvirket av trendene. Da spør jeg «Hvem er du og hva liker DU?» for å kunne gi dem en liten puff mot det å ta egne valg og tørre å stå i dem. Hjemmet bør speile hvem du er uavhengig av hva som er på moten, sier Lien som i motsetning til de fleste andre boligstylister er fullstendig imot trender.

– I foredraget prater vi mye om å ta bevisste valg og ikke bare handle basert på det andre gjør og det du tror andre forventer av deg. Dette er et inspirasjonsforedrag hvor vi håper vi kan gi de frammøtte troen på seg sjøl, forteller damene.

– Jeg synes Kines forslag om å ha et foredrag om «kjærlighet til deg selv og hjemmet ditt» er fantastisk fordi det er så viktig å bli bevisst det å skape det livet man ønsker seg selv. Både Kine og jeg ønsker å inspirere og spre glede og derfor synes jeg det er veldig hyggelig å samarbeide med henne, sier Lien Mathiesen.


20 års erfaring

Hun er sertifisert NLP Master Coach, og forfatter av boken «Kjærlighetsmønster» og har altså en podkast med samme navn. Hennes filosofi er at for å klare å elske og bli elsket må man først jobbe med egenkjærlighet – altså sin egen kjærlighet til seg selv. Først da er man klar til å ta imot den kjærligheten og det gode livet man ønsker seg.

–Jeg har over 20 års erfaring med temaet, og startet som ung min reise med spørsmålet: «Hvorfor er jeg så suksessfull i jobben, men ikke i kjærlighet?» Etter x antall terapi- og coaching-timer, utdannelser og bøker, knakk jeg endelig koden. Nå har jeg vært lykkelig gift i over 15 år, og har samlet sammen all den kunnskapen jeg er lidenskapelig opptatt av å dele, forteller hun og legger til:


– Det å leve et godt liv og leve i det kjærlighetsforholdet du ønsker deg handler ikke om å være heldig eller uheldig. Det handler om å bli bevisst ditt kjærlighetsmønster og se om du har noen hindringer som gjør at du ikke klarer å motta den kjærligheten du ønsker deg. Ved å bli bevisst eventuelle dysfunksjonelle mønstre vil du se hva som begrenser deg - dette er begynnelsen til å ta nye gode valg. Jeg gir deg verktøy og strategier som fører til gjennombrudd for deg i ditt kjærlighetsliv slik at du kan frigjøre deg og skape akkurat det forholdet du ønsker deg.

God respons

–Anniken har åpnet øynene mine og nå føler jeg meg heldig som får holde foredrag sammen med ei jeg ser på som en utrolig dyktig coach og et forbilde på mange områder. Vi har markedsført foredraget på sosiale medier og fått utrolig bra respons. Det er plass til 90 stykker der og vi håper å fylle opp alle plassene, sier Lien.

Etter foredraget signerer Lien Mathiesen boka «Kjærlighetsmønster.»