Gå til sidens hovedinnhold

Femte filmfestivalen

Hamarama åpner dørene for et internasjonalt filmprogram på onsdag:

Artikkelen er over 4 år gammel

Kinosjef i Hamar, Espen Jørgensen ønsker velkommen til et variert program på årets Hamarama.

Hele 36 filmer står det på programmet, og alle vises fra onsdag til søndag neste uke.

– Det er et vidt spenn på filmene. Veldig vidt. Vi har alle verdensdeler representert. Både film fra veldig nært, og fra mer fjerne himmelstrøk. Totalt er 26 ulike nasjoner representert, sier Jørgensen.

Med festivalen ønsker han å trekke fram filmer som ellers ikke er så enkle å få sett på kino.

– Dette blir filmer av høy kvalitet som kanskje drukner litt i alt det andre. Et tilbud litt utenom det vanlige hvor man får anledning til å se filmer man antakelig verken har sett tidligere eller får se igjen, frister kinosjefen.

Innlandets filmfestival

Publikum kan se fram til den femte filmfestivalen som arrangeres her i Hamar. Espen Jørgensen har et ønske om å etablere seg som Innlandets filmfestival, for alle regioner bør ha en slik festival, mener han.

– Både Haugesund, Tromsø og Trondheim har filmfestival. Vi vil gjerne være Innlandet sin filmfestival, sier han en knapp uke før festivalen starter.

I fjor lå billettsalget på rundt 2000 billetter og selv om kinosjefen ikke har satt seg noe nøyaktig mål for årets festival håper han at de øker noe på billettsalget.

Hamarama-pris

Nytt av året blir en liten feiring på Gregers på lørdagen, hvor fokuset blir på en ny pris, nemlig Hamaramaprisen.

– Den vil tildeles en fagperson på det filmfaglige området i Innlandet, og som har gjort en stor innsats for dette, avslører Jørgensen, som har kommet fram til vinneren sammen med ordfører Einar Busterud, kultursjef Morten Midtlien og styreleder i Hamar Kino Tor Rullestad.

Noe mer vil han ikke avsløre, men han inviterer gladelig til festivalparty lørdag den 25. mars.