Gå til sidens hovedinnhold

Opera og ballett på Hamar kino

Artikkelen er over 4 år gammel

For fjerde året setter Hamar kino opp operaforestillinger i kinosalene. Og i år blir de også ballett.

I tre år har Hamar kino drevet med direkteoverføringer fra The Metropolitan Opera. Nytt i år er at det også tilbys ballett i programmet, overført fra det legendariske Bosjojteateret i Moskva.

– Overføringene fra New York-operaen har blitt populære i Hamar. Nå ønsker vi å utvide tilbudet med ballett, og håper at det også sitt publikum i regionen. Og skal man satse, så er det jo naturlig å se direkte mot øverste hylle Ingen scener i verden har vel høyere status på dette kunstfeltet enn Bolsjoj i Moskva, sier kinosjef Espen Jørgensen.

– Vi tilbyr i første omgang én direkteoverføring, Prokofjevs Romeo og Julie, og én forestilling vil bli vist i opptak, det er Tsjaikovskys «Nøtteknekkeren», plassert som en familieforestilling i førjulstiden.

 – Fra The Metropolitan Opera tilbyr vi denne sesongen en riktig sviskekompott, der Mozarts «Tryllefløyten» skal få innlede sesongen i oktober. For øvrig består programmet av de kjente klassikerne «Tosca», «Kjærlighetsdrikken», «La Bohème» og «Cosí fan tutte», samt et av de litt mindre kjente stykkene av operakongen Giuseppe Verdi, «Luisa Miller», sier Jørgensen og legger til:

– Dette er en sesong vi gleder oss til!

Slik ser programmet ut:

14.10: The Met – opera: Tryllefløyten (Die Zauberflöte)
16.12: Bolsjoj – ballett: Nøtteknekkeren (opptak)
21.01: Bolsjoj – ballett: Romeo og Julie
27.01: The Met – opera: Tosca
10.02: The Met – opera: Kjærlighetsdrikken (L'Elisir d'Amore)
24.02: The Met – opera: La Bohème
31.03: The Met – opera: Cosí fan tutte
14.04: The Met – opera: Luisa Miller