Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Hanne ny kinostyreleder

Tor Rullestad gir seg som styreleder i Hamar KF etter 17 år

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter 17 år gir Tor Rullestad seg som styreleder for Hamar Kino KF. Nestleder Hanne Sundby har allerede tatt over.

– Alt har sin tid, sier Tor Rullestad som i går hadde sin siste dag som styreleder i Hamar Kino KF.

Tre millioner

I 2001 skulle kinodriften inn i et kommunalt foretak. Rullestad har vært igjennom litt av en reise i løpet av sin langstrakte styrelederperiode.

– Kinoens død har blitt spådd mange ganger, med introduksjonen av VHS, DVD og strømming. Men det beste året fikk vi så sent som 2016. Kinoen er definitivt ikke død! sier Rullestad.

– Vi har kontinuerlig pusset opp og modernisert. Alle kinosalene er digitalisert, vi har fått en effektiv kiosk og vi har gått fra å ta imot en strøm av telefoner til billettsalg på nett.

Mellom 2001 og 2017 har kinoen hatt utrolige 2.869.755 besøk, og vil snart runde tre millioner. De siste ti årene har kinoforetaket hatt et overskudd på 10,5 millioner kroner, hvorav 5,4 millioner kroner er overført tilbake til eier Hamar kommune. 3,5 millioner kroner står på et disposisjonsfond.

Kinoen omsetter årlig for 30 millioner kroner, og har 10,5 årsverk.

– Fokuser på kvalitet og komfort, ha et godt filmfaglig program og hold standarden som folk forventer, er Rullestads råd til den nye styrelederen.

Fabelaktiv-leder

Hanne Sundby har vært nestleder siden 2018. Nå har hun rykket opp til å bli leder:

– Jeg går inn i dette med ydmykhet. Kinoen i Hamar er drevet svært godt, og det har vært fantastisk å ha Tor her inntil nå. Oppgaven blir å videreføre det gode arbeidet som har blitt utført her, sier Sundby.

Hun er daglig leder hos TV-produksjonsselskapet Fabelaktiv. Her har hun jobbet i 15 år.

– Jeg jobber med TV, og der dreier det seg også om levende bilder, formidling og kultur. Men jeg er også veldig glad i å sette meg inn i en kinosal. Jeg tror på de sosiale og kulturbærende fellesskapsopplevelsene som kinoen gir mennesker.