Gå til sidens hovedinnhold

Kjersti fra Hamar og Vegard fra Furnes dro til Brumunddal for å realisere drømmen om å drive egen brettbutikk

Kjæresteparet Kjersti Smedholen fra Hamar og Vegard Backe fra Furnes har nå åpnet en brettbutikk i Brumunddal. De synes det er mest naturlig å satse der.

Denne uka runder kjæresteparet tre uker som butikkinnehavere i Brumunddal. Det vil si, en helt vanlig butikk er Rullin strengt tatt ikke.

Henge-sted

Vegg i vegg med selve butikken, der de selger typiske skate- og snowboardklær, har de nemlig en innendørs skateboardrampe. I kroken ved siden av står Playstation-maskinen og venter på at det skal bli liv i lokalene etter skoletid.

Vegard, som selv er en habil brettkar på alle måter, gir gladelig én-til-én-introduksjoner for dem som ønsker å prøve seg. Han har også snowboardkurs i Tørudbakken i Brumunddal en gang i uka. Det er fullbooket for lengst.

På sikt håper de å kunne arrangere utflukter, eller camper, både med snow- og skateboard.

– Det er bra med unge her etter skoletid. Ofte drar de rett opp i Tørudbakken etter å ha vært her og kjørt på rampa, sier Kjersti.

– Utdatert på Koigen

Hun sier det var naturlig for dem å satse i Brumunddal.

– Det er et miljø her. Folk kommer fra Hamar, Gjøvik og Lillehammer til Brumunddal for å skate på Fønix og i Mjøsparken. Jeg tar heller med meg ungene mine for å skate i Mjøsparken enn å dra på Koigen. Skateparken der er litt utdatert, sier 38-åringen som er utdannet barnevernspedagog.


Vegard, som har flyttet hjem til Hedmarken etter flere år i Oslo, er ikke i tvil om at de nå følger drømmen. Samtidig er han sikker på at de er på riktig sted.

– Da vi snakket med Ringsaker Vekst fikk vi på en måte bekrefta at tenkte riktig da vi tenkte at Brumunddal faktisk mangler en slik butikk – og et sted skatere kan møtes.

Det var da paret var på ferietur i Lofoten frøet om en egen skatebutikk ble sådd.

– Det var egentlig bare en idé. men i høst begynte vi å tenke «dette får vi til» sier Backe mens han gliser i skjegget.

Da de kom i kontakt med Ringsaker Vekst falt brikkene på plass. Så var det bare å begynne å bygge i de gamle lokalene etter Carbon Ink Tattoo i sentrum for å kunne realisere drømmen.

Romslig

Når han ikke leker seg på et eller annet brett, er Vegard ergoterapeut. Han er fortsatt i full jobb på Gjøvik og har overlatt jobben som daglig leder på Rullin til Kjersti. Selv er han styreleder, men håper å kunne være med i større grad i Brumunddal-butikken på sikt.

Totalt 220 kvadratmeter kan de to bolte seg på. Butikken kan friste med skyggeluer, T-skjorter, sko, luer og selvsagt et bredt utvalg av brett av alle slag og masse utstyr som man trenger. Eller har lyst på.

Døra inn til skaterommet vitner om at paret er opptatt av å slippe løs barn og unge i lokalene. Her har besøkende fått bruke taggen sin. Langs veggen står det skateboard som låns for dem som vil prøve skateboard. Det er med andre ord slett ikke nødvendig å ha eget utstyr i første omgang. Her vil også BUA i Brumunddal være behjelpelige, kan Kjersti fortelle.