Gå til sidens hovedinnhold

Klart for flere gode historier fra næringslivet

Forrige uke ble det sluppet en ny episode i PARK Pod og dermed er den tredje sesongen offisielt åpnet.

Det er Hamarregionen utvikling og reiseliv i samarbeid med gründerhuset Park som står bak podkasten der næringslivsprofiler deler sine historier med Lage Thune Myrberget.

Etter at sesong to var tilendebrakt gikk han og Eli Arnkværn Bryhni langt i å antyde at en tredje sesong var under oppseiling og nå ligger den klar. Fire episoder er laget og to av dem er allerede sluppet.

Og nok en gang er det spennende gjester som deler sine historier. Først ute denne sesongen er Widar Stuvland fra Apropos og Arild Halvorsen fra Fabelaktiv. Her belyser de hvordan kan styrker og svakheter i egen organisasjon kan bli fordelen til en annen lokal produsent. Ved å slå seg sammen klarte Widar og Arild å utfylle hverandre slik at de kan levere et av Norges største anbud på nettbasert læring.

Byutvikling

I episode to, som slippes i dag, er det administrerende direktør i HIAS, Morten Finborud, som sitter på andre siden av bordet. I denne podkasten får du høre hvordan Morten bruker egen organisasjon, bærekraftsmål og sirkulærøkonomi til å innovere vannbransjen globalt.

Den tredje episoden som kommer neste uke er viet byutvikling. Da er det nemlig Bobby Vold og Kjersti Wold som er gjester, og de snakker om hvordan Hamar by gradvis utvikles.

De siste gjestene så langt byr på et aldri så lite gjenhør. Ronny Pedersen var også med i fjor, da som daglig leder for teknologiselskapet Innit. Siden den gang har firmaet blitt solgt, men eierne Pedersen og Stig Dayanandan ble ikke med videre på ferden. Hva gjør de nå?

De er blitt 20 år klokere, flere millioner rikere og vil fortsette å utvikle business på Hamar. Hvordan jobber de og hva skal til for å lykkes – igjen?

Har kost seg

Fra fjorårets sesong kan du blant andre høre hva dataspillforfatter Ozan Danger Drøsdal, direktør for innovasjon og utvikling i Norsk Tipping, Per-Kristian Mengshoel og fondsforvalter i First Seed, Endre Krogsrud har å fortelle til Thune Myrberget som virkelig har kost seg med å lage podkasten.

– Jeg må bare takke Eli for at jeg får lov til å gjøre dette, sa han etter forrige sesong.

– Vi gjør ikke dette bare for at det er gøy. Dette er et verktøy for oss. Vi ønsker at næringsutvikling skal være noe alle brenner for. Jo flere som prater om det, jo større er sjansen for at folk ønsker å starte opp med noe, sier hun.