Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen vil bidra til at byen brukes - lanserer påskerebus for store og små

Det kan bli hjemmepåske for mange i Hamar i år og i den anledning ønsker Hamar kommune å gi et aktiveringstilbud for byens innbyggere i form av rebusløp.

Hamar kommune lanserer nemlig det de har kalt «HAMAR påskereBYs denne påsken.

– Vi lever i en fryktelig annerledes tid og dette er et trivselstiltak som vi drar i gang slik at folk skal slippe å sitte hjemme, sier kultursjef Morten Midtlien.

Med seg på laget har han CC, CC Mat, Hamar Media, Sparebank 1 Østlandet, HHT og Norsk Tipping. I tillegg har Nils Axle Kanten tegnet kart mens møbelsnekker Kjetil Nygaard donerer fem Hamarkrakker til heldige vinnere.

– Det var bare å ta en telefon eller en mail, og alle sa ja med en gang, sier kulturprodusent Truls Pedersen.


Påskeegg til de minste

Det er to varianter av rebusløpet. For barn og barnefamilier er det lørdag som gjelder. Da kan de møte opp hos HHT i Strandgata og hente ut et fysisk kart Her vil de se hvor de skal gå, og hvilke oppgaver som skal løses på hvert sted. Hver oppgave gir en bokstav, som til slutt skal danne et løsningsord. Kartet tar man med seg og leverer på CC og får et påskeegg som påskeharen har lagt igjen. Denne løypa er ca. tre kilometer lang og på hvert sted er det lagt inn en valgfri aktivitet.

– Det er i alt 11 poster og vi har i alt 1000 påskeegg å dele ut, sier Midtlien og legger til:

– På grunn av smittevern er det viktig at alle tar med seg sin egen tusj eller penn.


Digital labyrint

Søndag heves nivå noen knepp for da er det rebusløp beregnet for voksne.

– Hvis man går riktig er denne løypa åtte kilometer, sier Midlien og humrer.

Denne rebusen er lagt opp slik at man jakter på QR-koder. Når man har funnet en vil det komme opp et bilde som gir et hint om hvor neste befinner seg. Er man relativt godt kjent i Hamar skal det være overkommelig nivå på dette. Finner man alle kodene er man med i trekningen av fem Hamarkrakker som møbelsnekker Kjetil Nygaard har laget.

Skulle man surre rundt uten å finne neste kode finnes det fortsatt håp. Arrangøren oppretter nemlig en hjelpelinje for anledningen, nærmere bestemt kultursjefen selv.

– Skulle noen stå helt fast er det bare å ringe, men jeg tror ikke det kommer til å bli nødvendig, forteller han.